Castella kekin içine genellikle kakao ve bitter çikolata eklenir. Malzemeler: 4 yumurta (oda sıcaklığında); 50 ml zeytinyağı; 70 ml süt; 43 gram un; 17 gram kakao; 60 gram toz şeker; 30 gram bitter çikolata; 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Süt ve yağ benmaride ısıtılır, içerisine un, kakao ve vanilya eklenerek çırpıcı ile karıştırılır. 2. Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır, sarılar teker teker harca eklenir ve karıştırılır. 3. Benmaride çikolata eritilir ve harcın içerisine karıştırılır. 4. Yumurta beyazları ayrı bir kapta, içerisine yavaş yavaş şeker eklenerek mikserle çırpılır. 5. Kabarık ve yumuşak bir kıvam aldığında diğer karışıma parça parça eklenir ve spatula ile söndürmeden karıştırılır. Fırınlanırken fırının kapağı açılmamalı ve kek oda sıcaklığına gelene kadar kalıptan çıkarılmamalıdır.