Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Castella kekin içine genellikle kakao ve bitter çikolata eklenir 2.
Malzemeler:
- 4 yumurta (oda sıcaklığında) 2;
- 50 ml zeytinyağı 2;
- 70 ml süt 2;
- 43 gram un 2;
- 17 gram kakao 2;
- 60 gram toz şeker 2;
- 30 gram bitter çikolata 2;
- 1 paket vanilya 2.
Hazırlanışı:
- Süt ve yağ benmaride ısıtılır, içerisine un, kakao ve vanilya eklenerek çırpıcı ile karıştırılır 2.
- Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır, sarılar teker teker harca eklenir ve karıştırılır 2.
- Benmaride çikolata eritilir ve harcın içerisine karıştırılır 2.
- Yumurta beyazları ayrı bir kapta, içerisine yavaş yavaş şeker eklenerek mikserle çırpılır 2.
- Kabarık ve yumuşak bir kıvam aldığında diğer karışıma parça parça eklenir ve spatula ile söndürmeden karıştırılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: