Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir meyhanelerinde rakı içmenin bazı özellikleri:
- Ölçü: Rakı adabına göre, bir seansta iki duble rakı içilir 5. Bir duble rakı 8 santilitre olduğundan, iki duble 16 santilitre eder ve bu miktar, vücudun 24 saatte eritebileceği maksimum alkollü içkidir 5.
- Su ile karıştırma: Rakı, genellikle su veya buz ilavesiyle servis edilir 1.
- Meze ile tüketim: Rakı, çeşitli meze ve atıştırmalıklarla birlikte içilir 14.
- Sohbet ortamı: Rakı sofraları, samimi sohbetlerin yapıldığı yerlerdir ve Türk kültüründe insanlar arasındaki bağları güçlendirdiğine inanılır 1.
Rakı kültürü ve tüketimiyle ilgili kararlar, kişisel tercihlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: