Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir rakısının kaliteli olmasının bazı nedenleri:
- Üzüm ve anason kalitesi 125. İzmir rakısı, İzmir'in kuru ve yaş üzümlerinden ve yine İzmir'de yetişen anasondan üretilir 125.
- Üretim yöntemi 3. Rakı, üzüm sumasının anasonla damıtılması sonucu elde edilir 3.
- Göbek rakısı olması 4. İzmir rakısı, imbik ortası rakısı olarak bilinir ve "göbek rakısı" tabir edilir 4. Yumuşak bir aromaya ve hafif içime sahip olduğu için sek olarak rahatlıkla içilebilir 4.
Ayrıca, 1926 yılına ait İzmir Ticaret Rehberi'nde, İzmir'de üretilen rakıların nefasetlerini koruduğu ve halkın rağbetine mazhar olduğu belirtilmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: