Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir'in en iyi üzümü olarak birkaç çeşit öne çıkmaktadır:
- Sultaniye Üzümü: İzmir çevresinde yoğun olarak yetiştirilen, beyaz (soluk yeşil), oval, çekirdeksiz bir üzüm çeşididir 13. Hem taze tüketim hem de kuru üzüm yapımında kullanılır 5.
- Karasi Üzümü: Koyu mor renkte ve tatlı bir tada sahip olan bu üzüm, özellikle şarap yapımında tercih edilir 5.
- Çekirdeksiz Üzümler: İzmir'de yetiştirilen çekirdeksiz üzümler, hem taze hem de kuru olarak tüketilir 5.
İzmir'de ayrıca Alphonse Lavallée, Öküzgözü, Boğazkere, Muscat (Misket Üzümü) gibi üzüm çeşitleri de bulunmaktadır 14.
En iyi üzümün belirlenmesi kişisel tercihlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: