Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ege Bölgesi'nin en iyi üzümü olarak değerlendirilebilecek tek bir üzüm türü yoktur, çünkü en iyi üzüm, aranan üzüm çeşidine ve kullanım amacına göre değişebilir 3.
Ege Bölgesi, Türkiye’nin üzüm üretiminin kalbi olarak bilinir 3. Sıcak iklimi, verimli toprakları ve denizden gelen esintiler, üzüm bağları için ideal bir ortam yaratır 3. Bu bölgede yetişen üzümler, hem sofralık tüketim için hem de farklı ürünlerin yapımında kullanılır 3.
Ege Bölgesi'nde yetişen bazı üzüm türleri şunlardır:
- Bornova misketi 23. Kokulu ve tatlı bir üzüm türüdür 2.
- Ege sultani 24. Çekirdeksiz, sarı-yeşil renkli ve kendine has bir lezzeti olan bir üzüm türüdür 24.
En iyi üzüm türünü belirlemek kişisel tercihlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: