Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en kaliteli üzümü olarak değerlendirilebilecek tek bir üzüm türü yoktur, çünkü bu, kişisel tercihlere ve kullanım amacına bağlıdır.
Türkiye'de yetişen bazı kaliteli üzüm türleri şunlardır:
- Sultaniye 35. Özellikle Manisa'da yetişen, hem sofralık hem de kuru üzüm olarak tüketilen bir türdür 35.
- Kalecik Karası 135. Ankara'nın Kalecik ilçesinde yetişen, kırmızı şarap yapımında kullanılan, meyvemsi tatları ve canlı asiditesiyle bilinen bir üzümdür 135.
- Öküzgözü 125. Elazığ ve Malatya yörelerinde yetişen, asidik yapısı ve meyvemsi aromasıyla öne çıkan bir üzüm türüdür 125.
- Boğazkere 125. Diyarbakır yöresine özgü, tanenli yapısı olan bir üzümdür 25.
- Bornova Misketi 34. İzmir'in Bornova ilçesinde yetişen, misket kokusu ve çiçeksi notalarıyla bilinen bir üzüm türüdür 34.
- Narince 45. Karadeniz Bölgesi'ne özgü, Tokat ve Amasya'da yetişen, hafif asidik ve meyvemsi bir tada sahip beyaz bir üzüm türüdür 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: