Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en kaliteli üzümü konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, bazı öne çıkan üzüm çeşitleri şunlardır:
- Kalecik Karası: Ankara'nın Kalecik ilçesinde üretilen, en kaliteli kırmızı şaraplık üzümler arasında yer alır 12.
- Öküzgözü: Elazığ ve Malatya'da yetiştirilen, tanen bakımından düşük, dengeli bir üzüm çeşididir 14.
- Bornova Misketi: İzmir'in Bornova ilçesinde yetişen, aromatik ve beyaz bir üzüm olup, sek şaraplar için idealdir 12.
- Sultaniye: Denizli, Manisa ve İzmir'de yetiştirilen, düşük asitli ve geniş bir aroma yelpazesine sahip bir üzümdür 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: