Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalyan pizzasının ince olmasının birkaç nedeni vardır:
- Hamur kalınlığı: İtalyan pizzalarının hamurunun kalınlığı 2-3 mm kadardır 1.
- Un seçimi: İtalya'da pizza için kullanılan un, elastik ve dayanıklı bir hamur oluşturacak kadar güçlüdür 5. 00 ve 0 tipi unlar, genellikle eşit oranda karıştırılarak kullanılır 5.
- Yoğurma: Hamur, en az 10 dakika elle iyice yoğrulur, bu da hamurun elastik ve dirençli olmasını sağlar 5.
- Mayalanma: Hamurun yeterince kabarması için en az 3 saat dinlenmeye bırakılması gerekir 5.
- Pişirme: Pizza, yüksek sıcaklıkta (250 derece) pişirilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: