Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İyi ve kötü pizza arasındaki farklar şu şekilde anlaşılabilir:
- Hamur: İyi bir pizzanın hamuru, kenarları kabarık ve hafif yanık, ortası ise yumuşak ve gözenekli olmalıdır 12. Kötü bir pizzanın hamuru, fazla ince veya çıtır olabilir 12.
- Malzeme Kalitesi: Kaliteli domates, taze mozzarella peyniri ve taze fesleğen kullanılmalıdır 12. San Marzano gibi özel domates çeşitleri tercih edilmelidir 14.
- Pişirme: Gerçek Napoli pizzası, özel taş fırında ve 1 ila 1,5 dakikada pişirilmelidir 1.
- Servis: Pizza, önceden dilimlenmemiş olmalıdır; aksi takdirde kalite düşebilir 1.
Bu özellikler, pizzanın anavatanı olan Napoli pizzası için geçerlidir 1. Farklı pizza stillerinde kriterler değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: