Roma usulü pizza yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 700 g 00 un; 300 g semolina; 5-6 g taze maya; 700 g oda sıcaklığında su; 35 g ince deniz tuzu; 50 g sızma zeytinyağı. Klasik Margherita için: 80 g Fior di Latte; 4 fesleğen yaprağı; 30 g rendelenmiş Parmigiano veya Pecorino Romano; 120 g hafif ezilmiş, kaliteli domates; 1 burrata; 2 kabak; 4 dilim prosciutto cotto di Parma; taze nane yaprakları; deniz tuzu; karabiber; zeytinyağı. Yapılışı: 1. Unları bir kapta karıştırın. 2. Suyun yarısını ve mayayı ekleyip karıştırın. 3. Kalan suyu azar azar ekleyerek hepsini absorbe etmesini sağlayın. 4. Zeytinyağı ve tuzu ekleyin, hamur pürüzsüz olana kadar karıştırın. 5. Hamuru oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin. 6. Gluteni sıkılaştırmak için tekrar karıştırın. 7. Hamuru 12 saat veya bir gece buzdolabında mayalanmaya bırakın. 8. Hamur toplarını oluşturun ve 4-6 saat mayalanmaya bırakın. 9. Hamuru çok ince olacak şekilde açın. 10. Kenardan 1,5 cm boşluk bırakarak taban boyunca domates sosunu yayın. 11. Taze fesleğen ve rendelenmiş Parmigiano ekleyin, ardından Fior de Latte'yi ekleyin. 12. Pizzayı 400°C fırında altın rengi ve çıtır olana kadar pişirin. Roma usulü pizza yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: Hamur yapımına bir gün önceden başlamak gerekir. Taze ve kaliteli malzemeler kullanmak önemlidir. Evde fırında pişirirken ısıyı yüksek tutmak, çıtır bir