Buradasın
Ispanaklı somon fileto nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı somon fileto yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 600 gram somon fileto 2
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış) 2
- 500 gram taze ıspanak (incecik doğranmış) 2
- 1 su bardağı su 2
- 250 mililitre sıvı krema 2
- 26 gram balık baharatı (veya karışık baharat) 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 2
Hazırlanış aşamaları:
- Soğanı zeytinyağı ile hafifçe kavurun 2.
- İncecik doğranmış ıspanağı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin 2.
- Daha sonra somon filetoları ekleyin ve her iki tarafını da hafifçe kızartın 2.
- Balık baharatı, tuz ve karabiberi ekleyin 2.
- Sıvı kremayı ilave edip, kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin 2.
- Pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: