Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık fileto yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Balığın temizlenmesi 4. Balık, kılçıklarından arındırılır ve kabukları soyulur 4.
- Balığın ikiye ayrılması 4. Balık, kesme tahtasına yerleştirilir ve bıçak, balığın sırt kısmına yerleştirilerek kafasından kuyruğuna doğru kaydırılır ve balık ikiye ayrılır 4.
- Kılçıkların çıkarılması 4. Balık filetosu almak için balığın kılçıkları, balık kesme bıçağı kullanılarak çıkarılır 4.
- Filetonun kesilmesi 4. Balığın etli kısmı, kuyruktan başa doğru bıçakla kesilerek fileto elde edilir 4. Fileto, kesim yönüne göre 3-4 cm genişliğinde dilimler halinde kesilir 4.
- Filetoların marine edilmesi 4. Filetolar, un, tuz ve karabiber karışımına batırılıp fazla un silkelenerek marine edilebilir 4.
- Filetoların pişirilmesi 4. Filetolar, tavada orta ateşte 3-4 dakika pişirilip her iki tarafı da çevrilerek eşit şekilde pişirilmesi sağlanır 4.
- Servis 4. Pişirilen balık filetoları, zeytinyağı ile süslenerek bir tabağa konur ve yanında sebzelerle birlikte servis edilebilir 4.
Balık fileto yapımı için YouTube'da "Evde 1 Dakikada Balık Fileto Nasıl Yapılır?" başlıklı bir video da bulunmaktadır 2.
Balık fileto yapımı, doğru ekipman ve bilgi gerektirdiğinden bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: