Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık fileto yapmak için gerekli malzemeler:
- balık (tercihen çupra, levrek gibi yağlı balıklar) 2;
- balık kesme bıçağı 2;
- kesme tahtası 2;
- tuz 23;
- karabiber 2;
- un 2;
- zeytinyağı 2.
Yapılışı:
- Balığı temizleyin 23. Balığın kılçıklarını çıkarın ve kabuklarını soyun 2.
- Balığı dosdoğru kesin 2. Balığı kesme tahtasına koyun ve bıçağı balığın sırt kısmına yerleştirin 2. Balığın kafasından kuyruğuna doğru bıçağı kaydırın ve balığı ikiye ayırın 2.
- Kılçıkları çıkarın 2. Balık filetosu almak için balığın kılçıklarını balık kesme bıçağı ile çıkarın 2.
- Filetoyu kesin 2. Balık filetosunu hazırlamak için balığın etli kısmını bıçakla kuyruktan başa doğru kesin 2. Filetoyu, kesim yönüne göre 3-4 cm genişliğinde dilimler halinde kesin 2.
- Filetoları marine edin 2. Filetoları un, tuz ve karabiber karışımına batırın ve fazla unu silkeleyin 2.
- Filetoları pişirin 2. Filetoları tavada orta ateşte 3-4 dakika pişirin 2. Her iki tarafını da çevirerek her tarafının eşit pişmesini sağlayın 2.
- Servis edin 2. Pişirdiğiniz balık filetolarını bir tabağa koyun ve zeytinyağı ile süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: