Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi balık filetosu, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, bazı balık fileto türleri ve özellikleri şunlardır:
- Uskumru fileto 3. 100 gramı 205 kalori içerir, zengin sodyum ve potasyum değerine sahiptir 3.
- Tavuk bonfilesi 3. 113 gramlık porsiyonu 110 kalori içerir, 2 gram toplam yağ, 85 mg kolesterol, 340 mg sodyum ve 1 gram karbonhidrat içerir, porsiyon başına 22 gram protein sağlar 3.
Balık filetosu seçerken, nemli ve sert yapıda, renk değişikliği veya kuru lekeler içermeyen filetolar tercih edilmelidir 2. Ayrıca, güçlü kokular (güçlü bir balık kokusu) ve üzerinde süt beyazı, opak sıvılar bulunan filetolar bakteri büyümesi belirtisi olabileceğinden kaçınılmalıdır 2.
Balık filetosu fiyatları, balık türüne ve mevsime göre değişiklik gösterebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: