Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon balığını en lezzetli şekilde marine etmek için aşağıdaki malzemeleri ve yöntemi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 dilim somon balığı 1;
- 2 adet defne yaprağı 1;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 13;
- 1/2 limon suyu 13;
- 2 diş sarımsak 13;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- Karabiber ve tuz 1.
Hazırlanışı:
- Somon balıklarını yıkayıp suyunun süzülmesini sağlayın 1.
- Bir kase içine zeytinyağını dökün ve üzerine limon suyunu sıkın 1.
- Ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz ve defne yapraklarını ekleyip tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın 1.
- Hazırladığınız sosu somon balıklarının üzerine döküp elinizle güzelce harmanlayın 1.
- Balıkların üzerini streç filmle kapatıp en az 30 dakika, en fazla 1-2 saat marine edin 1.
Marine edilen somon balığını tavada, ızgarada veya fırında pişirip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: