Beşamel soslu ıspanak yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg ıspanak; 1 adet kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı un; 2,5 su bardağı süt; 2 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1 tutam muskat cevizi rendesi; 1 çay kaşığı pul biber; 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Tencereye yağı ve soğanları ekleyin, renk alana kadar kavurun. 2. Ardından ıspanağı ekleyin ve 5-6 dakika pişirin. 3. Baharatları ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. 4. Tencereye tereyağını ekleyin, yağ eriyince unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 5. Sütü ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 6. Tuz, karabiber, pul biber ve muskat cevizi rendesi ekleyin, karıştırın. 7. Ispanak ve beşamel sosu birleştirin. 8. Üzerine kaşar peynirini ekleyin. 9. 190 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırının orta rafına yemeği yerleştirin. 10. 5 dakika alt-üst şekilde pişirin, ardından ızgarayı açıp peynirler eriyene kadar pişirin. Not: Kaşar peyniri eridikten sonra fırın uzun süre açık kalırsa ıspanak fazla pişebilir.