• Buradasın

    Graten nedir, hangi yemeklere yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Graten, beşamel sos, krema ve eriyebilen peynirlerle fırınlanan yemek çeşitlerinin genel adıdır 1.
    Yapıldığı yemekler arasında şunlar bulunur:
    • Sebzeli graten: Kabak, karnabahar, brokoli gibi sebzelerle yapılır 24.
    • Patates graten: İnce dilimlenmiş patateslerin krema ve peynirle hazırlanmasıyla elde edilir 24.
    • Makarna graten: Makarna, beşamel ve bol peynirle fırınlanır 24.
    • Tavuklu graten: Haşlanmış veya sotelenmiş tavuk, krema ve peynirle fırınlanarak hazırlanır 2.
    • Deniz ürünleri graten: Karides, midye gibi deniz ürünleri kullanılarak yapılır 24.

    Konuyla ilgili materyaller

    Oktay Usta'nın patates püreli graten nasıl yapılır?

    Oktay Usta'nın patates püreli graten tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 4 adet haşlanmış patates - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1,5 su bardağı süt - Tuz ve karabiber - Üzeri için: 150 gram sosis, bir kase mantar, 1 demet ıspanak, 1 soğan, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiber, sıvıyağ, 2 kaşık un, 1,5 su bardağı süt, muskat, 1 su bardağı kaşar rendesi Yapılışı: 1. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. 2. İçine tuz, karabiber, 1,5 su bardağı süt ve tereyağını ilave ederek iyice karıştırın. 3. Fırın kabına sıkıca bastırarak yerleştirin. 4. Sosis, mantar ve soğanı sıvı yağ ile kavurun. 5. Kavrulduktan sonra doğranmış ıspanağı ilave edip biraz daha kavurun. 6. Tuz ve karabiber ekleyerek ocağın altını kapatın. 7. Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve unu koyup kavurun. 8. 1,5 bardak sütü de ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. 9. Beşamel sosu hazır olunca içine ıspanaklı karışımı da ilave edip karıştırın. 10. Patates püresinin üzerine bu malzemeyi de yerleştirin. 11. En üste kaşar rendesini serpip fırına verin. 12. Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. 13. Sonrasında servis yapın.

    Lahana gratene hangi baharatlar konur?

    Lahana gratene baharatlı hardal veya Dijon hardalı eklenir.

    En güzel patates graten sosu nasıl yapılır?

    En güzel patates graten sosu için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 2 su bardağı süt - 1 paket krema - 2 çay kaşığı tuz - Yarım çay kaşığı karabiber - 200 gr kaşar peyniri Yapılışı: 1. Tereyağını tavada eritin ve üzerine unu ekleyerek kavurun. 2. Ardından sütü ekleyin ve hızlıca karıştırın. 3. Kıvam almaya başladığında bir paket krema, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin. 4. Hazırladığınız beşamel sosunu patateslerin üzerine dökün. 5. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve patates grateni önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. 6. Sürenin sonunda yağlı kağıdı çıkarın, patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.

    Kabak gratene hangi baharatlar konur?

    Kabak gratene karabiber ve tuz baharatları eklenir.

    En güzel kabak graten sosu nasıl yapılır?

    En güzel kabak graten sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 1,5 su bardağı süt - Tuz, karabiber - Rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: 1. Kabakları pijamalı şekilde soyup, halka halka dilimleyin. 2. Cam bir borcamın tabanına yağı sürün ve kabakları bu kaba dizin. 3. Kabakları 15 dakika 180 derece fırında pişirin. 4. Bir tencerede tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin ve kavurun. 5. Unun kokusu çıkınca, yavaş yavaş sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkan kabakların üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. 7. Rendelenmiş kaşarı üzerine serpin ve fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin.

    Ispanaklı gratenin içine ne konur?

    Ispanaklı gratenin içine aşağıdaki malzemeler konur: 1. Ispanak: 500 gram ıspanak yaprağı. 2. Kuru Soğan: 1 adet orta boy kuru soğan. 3. Garnitür: 200 gram konserve garnitür. 4. Beşamel Sos: 150 gram beşamel sos. 5. Kaşar Peyniri: 6 gram kaşar peyniri (yağlı). Ayrıca, ıspanaklı gratenin yapımında zeytinyağı, soya sosu ve tavuk baharatı da kullanılabilir.

    Kabak graten yanına ne gider?

    Kabak graten yanına gidebilecek bazı lezzetli seçenekler şunlardır: Yeşillikler: Roka, marul veya dereotu gibi taze yeşillikler. Yoğurt: Süzme yoğurt veya sarımsaklı yoğurt. Salata: Mevsim salatası veya yeşil salata. Pilav: Nohutlu pilav, bulgur pilavı veya pirinç pilavı. Et veya tavuk: Izgara tavuk, köfte veya biftek gibi seçenekler. Ekmek: Taze ekmek dilimleri veya çörekler. Servis tercihleri tamamen kişisel zevklere bağlıdır.