Buradasın
Graten nedir, hangi yemeklere yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Graten, bir malzemenin genellikle peynir, beşamel sos veya galeta unu ile kaplanıp fırında üstü kızarana kadar pişirildiği bir mutfak tekniğidir 345.
Graten yapılan bazı yemekler:
- Sebze graten 12. İçinde domates, havuç, kabak gibi sebzeler bulunur 2.
- Patates graten 12. Baharatlar ve cheddar peyniri ile hazırlanır 2.
- Mantar graten 2. Beşamel sos ile yapılır 2.
- Kabak graten 2. Kıymalı sos ile hazırlanır 2.
- Pırasalı patates graten 2.
- Karnabahar graten 12.
- Lahana graten 1.
- Kıymalı karnabahar graten 1.
Graten, genellikle ana yemeğin yanına hazırlanan bir yemek olsa da, farklı tarifleriyle tek başına da doyurucu olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: