Buradasın
Beşamel soslu ıspanak sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu ıspanak sosu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg ıspanak 25
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 25
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 25
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 5
- 1 yemek kaşığı un 25
- 2,5 su bardağı süt (500 ml) 25
- 2 çay kaşığı tuz 25
- 1/2 çay kaşığı karabiber 25
- 1 tutam muskat cevizi rendesi 25
- 1 çay kaşığı pul biber 25
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için) 25
Yapılışı:
- Tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun 25.
- Ardından ıspanakları da ekleyip 5-6 dakika pişirin 25.
- Baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın 25.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 25.
- Sütü ekleyip karıştırarak sosu koyulaşana kadar pişirin 25.
- Verilen ölçülerde tuz, karabiber, pul biber ve muskat cevizi rendesini ekleyin 25.
- Hazırladığınız beşamel sosu, ıspanak karışımının üzerine dökerek birleştirin 25.
- Karışımın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin 25.
- 190 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirerek 5 dakika alt-üst pişirin 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: