Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu ıspanak yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg ıspanak 12;
- 1 adet kuru soğan 12;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 2,5 su bardağı süt 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tutam muskat cevizi rendesi 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Tencereye yağı ve soğanları ekleyin, renk alana kadar kavurun 1.
- Ardından ıspanağı ekleyin ve 5-6 dakika pişirin 1.
- Baharatları ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın 1.
- Tencereye tereyağını ekleyin, yağ eriyince unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Sütü ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 1.
- Tuz, karabiber, pul biber ve muskat cevizi rendesi ekleyin, karıştırın 1.
- Ispanak ve beşamel sosu birleştirin 1.
- Üzerine kaşar peynirini ekleyin 1.
- 190 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırının orta rafına yemeği yerleştirin 1.
- 5 dakika alt-üst şekilde pişirin, ardından ızgarayı açıp peynirler eriyene kadar pişirin 1.
Not: Kaşar peyniri eridikten sonra fırın uzun süre açık kalırsa ıspanak fazla pişebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: