Buradasın
Ispanaklı peynirli börek yufkası nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı peynirli börek yufkası hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Ispanak Harcının Hazırlanması: Ispanakları yıkayıp doğrayın ve fazla suyunu süzün 1. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyerek kavurun 1. Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun 1. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın 1. Ilındıktan sonra ufalanmış beyaz peyniri ekleyerek iç harcı tamamlayın 1.
- Böreğin Hazırlanması: Bir kapta süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırparak börek sosunu hazırlayın 1. Yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün 1. Yufkanın yarısına iç harçtan serpiştirin ve rulo şeklinde sarın 1. Hazırladığınız ruloları börek tepsisine dizin 1.
- Böreğin Pişirilmesi: Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün ve susam veya çörek otu serpiştirin 1. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif bir tarif: 250 gr beyaz peynir ve 250 gr lor peynirini büyük bir kasede çatalla ezin 2. 300 gr körpe ıspanağı ve 3 taze soğanı ince doğrayın ve peynirlere ekleyin 2. Tuz, karabiber ile tatlandırıp yumurta ve galeta ununun yarısını ilave edip iyice karıştırın 2. 20 cm x 30 cm ölçülerinde bir fırın kabını yağlayıp yufkaları aralarına fırçayla yağ sürerek dizin 2. Üzerine galeta ununu serpiştirip hazırladığınız peynir karışımını yayın ve aynı şekilde yağlayarak üst üste dizin 2. Kare şeklinde dilimleyip 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: