Buradasın
Ispanaklı peynirli börek yufkası nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı peynirli börek yufkası hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 5 adet yufka 1;
- yarım kilo ıspanak 1;
- 1 küçük kuru soğan 1;
- 150 gr beyaz peynir 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- tuz, karabiber, pul biber 1.
Hazırlanışı:
- Ispanaklar yıkanır ve doğranır 1.
- İçine peynir, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber eklenir 1.
- Soğanlar küp küp doğranır, sonra tüm malzemeler karıştırılır 1. (Soğan kavrulmaz) 1.
- Yufkalar üst üste konur, önce ikiye, sonra her bir yarım ikiye bölünerek dört parçaya ayrılır 1.
- Her bir üçgene önce kaşıkla sos dökülür, sonra iç harç konup kıvrılıp döndürülerek tepsiye yerleştirilir 1.
- Hazırlanan tepsiyi çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz 1.
- 200 derece fırında, üstü kızarana kadar pişirilir 1.
Ayrıca, el açması ıspanaklı peynirli börek yapmak için de aşağıdaki tarif kullanılabilir 3:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 3;
- 1 su bardağı ılık su 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 500 gram ıspanak 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 1 adet orta boy soğan 3;
- 80 gram mozzarella peyniri (veya kaşar) 3;
- 100 gram lor peyniri 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- Yarım çay kaşığı karabiber 3.
Hazırlanışı:
- Un, tuz ve suyu karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurun ve en az 1 saat dinlendirin 3.
- Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp zeytinyağı ile soteleyin, üzerine ıspanakları ekleyip tuz ve karabiber serperek ıspanaklar ölene kadar kavurun 3.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp tezgahı ve elinizi yağlayarak her bir bezeyi ufak bir servis tabağı boyutunda açın ve kenarlarından nazikçe çekiştirerek esnetin 3.
- Açtığınız yufkalara ıspanaklı harç ve lor
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: