Buradasın
Ispanaklı Antep fıstığı tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ıspanak püresi 12;
- 1/2 çay bardağı su 12;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 12;
- 3/4 su bardağı şeker 12;
- 1,5 paket vanilya 12;
- 1/2 paket kabartma tozu 12;
- 1 su bardağı un 12.
Hazırlanışı:
- Ispanak püresini, suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın 1.
- Ardından şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir tepsiye yayın 1.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Pişen karışımı soğumaya bırakın ve istediğiniz şekillerde kesin 1.
- Tatlılarınızın üzerine serpip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: