Buradasın
Ispanaklı Antep fıstığı tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı Antep fıstığı tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 25 dal ıspanak yaprağı 4;
- 1 çay bardağı su 4;
- 1 adet yumurta 4;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 4;
- 1 çay bardağı toz şeker 4;
- 1’er paket kabartma tozu ve vanilya 4;
- 1 su bardağı un 4.
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp sadece yapraklarını rondodan su ile çekin 4. Kıvam almazsa az su ekleyebilirsiniz 4.
- Yumurta ve şekeri çırpıp kalan tüm malzemeleri karıştırın 4.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün 4.
- 180 derecelik fırında çok kızartmadan pişirin 4.
- Piştikten sonra soğutup rondodan geçirin ve istediğiniz şekilde buzlukta saklayın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: