Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Islak ekmek mayası yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izlemek gerekmektedir:
Malzemeler:
- 20 g yaş maya 2
- 0,5 çay bardağı ılık su 2
- 4-4,5 su bardağı un 2
- 1 çay kaşığı toz şeker 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 3 çay bardağı ılık su 2
- 2 yemek kaşığı su 3
- 1 tatlı kaşığı un 3
Yapılışı:
- Mayayı bir kaseye alın ve üzerine ılık suyu ilave edin 2. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırıp 10-15 dakika bekletin 2.
- Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin 2. Toz şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun 2.
- Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin 2.
- Fırını 190°C (alt-üst pişirme) veya 180°C (turbo pişirme) dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın 2.
- Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun 2. Unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın 2.
- Üzerine su sürün ve un serpin 2. Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin ve pişirin 2.
- Pişirme süresi yaklaşık 35-40 dakika olacaktır 2. Fırından çıkarıp mutfak havlusu ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: