Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Islak ekmek mayası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
Yapılışı:
- Temiz bir kabın içine 1 su bardağı organik tam buğday ununu dökün 1.
- Kontrollü bir şekilde yavaşça suyu ekleyin 1.
- Elinize yapışan yarı cıvık bir hamur olunca, mandalina şeklinde yuvarlayıp temiz bir kavanoza koyun ve kapağını kapatın 1.
- Ilık bir ortamda kıpırdatmadan tam 3 gün bekletin 1.
- gün sonunda maya hazır olacaktır 1.
Alternatif olarak, biyolog Sudeep Agarwala'nın yöntemi de kullanılabilir 4:
- Bir kavanoza taze veya kurutulmuş meyve ile 30-40 mililitre (2-3 yemek kaşığı) su ekleyin 4.
- Suyun bulanmaya başladığını görünce, aynı miktarda un ekleyin 4.
- Karışımı ılık bir ortamda 12 saat bekletin 4.
- 24-48 saat sonra mayalanma gerçekleştiğini göreceksiniz 4.
Evde maya yaparken hijyen ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: