Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İran pilavının adı, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir. İşte bazı örnekler:
- Sabzi polow: Doğranmış otlu pilav, genellikle balıkla servis edilir 2.
- Lubia polow: Yeşil fasulye ve kıymalı pilav 2.
- Albalu polow: Vişne ve dilim tavuk veya kırmızı etli pilav 2.
- Çilav: İçine fıstık, üzüm, nohut ve et gibi malzemeler katılarak yapılan pilav 3.
- Tadig: İnce bir tabaka ekmek veya patates dilimleri kullanılarak tencerenin dibinde oluşturulan altın kabuklu pilav 24.
Ayrıca, sadece tereyağı ve safran ile yapılan pilavlara "çelo", meyvelerle ve yemişlerle tatlandırılanlara ise "pulo" denir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: