Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İran pirinci pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı basmati pirinci 34;
- 3 su bardağı su 3;
- 2 yemek kaşığı tuz 3;
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 3;
- 1 çay kaşığı zerdeçal veya aspir 3;
- 1 su bardağı sıcak su (zerdeçalı çözmek için) 3.
Yapılışı:
- Basmati pirincini bol suda yıkayın ve 30 dakika tuzlu suda bekletin 3.
- 1 çay kaşığı zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda çözerek kenarda bekletin 3.
- Bir tencereye 3 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynatın 3.
- Kaynayan suya yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin 3. Yaklaşık 7-10 dakika kadar pirinçler yumuşamaya kadar pişirin 3.
- Pirinci süzüp tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağını ekleyin 3. Zerdeçal ve su karışımının yarısını da ekleyin 3.
- Pilavın alt kısmında çıtır bir kabuk oluşacaktır 3. Süzülen pirinci tencereye ekleyin 3. Kaşık yardımıyla çok bastırmadan düzleyin 3.
- Dibine bastırmadan ufak delikler oluşturarak kalan zerdeçallı suyu da üstünden ekleyin 3.
- Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 5-7 dakika arası pişirin 3.
- Pilav demlendikten sonra düz bir tabağa ters çevirip servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: