Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İran pirinci pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı İran pirinci 2;
- 1 tavuk göğsü 2;
- 1 kase nohut 2;
- 1 fincan kuş üzümü 2;
- 4 bardak su 2;
- Tuz 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü 3 su bardağı su ile pişirin ve suyunu süzün 2.
- Tavuk etlerini didikleyin 2.
- Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyup kavurun 2.
- Yıkanmış pirinç ve kuş üzümünü ekleyip kavurun 2.
- Nohudu ilave edin ve tavuk suyunu ekleyin 2.
- Bir defa karıştırıp bir tatlı kaşığı tuz ekleyin 2.
- Normal ateşte pişirip, tavuk suyu azsa bir bardak kaynar su ekleyin 2.
- Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin 2.
Alternatif bir İran pilavı tarifi:
- 3 yemek kaşığı şeker 4;
- 3 yemek kaşığı portakal kabuğu, ince uzun kesilmiş 4;
- 2 adet havuç, ince uzun kesilmiş 4;
- 2 adet basmati pirinç 4;
- 2 su bardağı soğan, küçük ve küp doğranmış 4;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 4 yemek kaşığı tarçın 4;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 4;
- Yarım tatlı kaşığı kuru üzüm 4;
- Çeyrek su bardağı safran 4;
- Çeyrek su bardağı boziç (Antep fıstığı içi) 4;
- Çeyrek su bardağı file badem 4.
Yapılışı:
- Safranı ve yarım su bardağı suyu karıştırın 4.
- Bir tavada soğanı zeytinyağı ile 3 dakika soteleyin, içine tarçın ve tuz ekleyerek karıştırın 4.
- Kaynar suda pirinci 6-7 dakika haşlayın ve süzün, tavaya ekleyin 4.
- Safranlı su ekleyerek 10 dakika kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin 4.
- Büyük bir tava içerisinde 3 yemek kaşığı su ile şekeri orta ateşte eritin 4.
- Havucu ve portakal kabuklarını ekleyin, su bitinceye kadar pişirin ve tavayı ocaktan alın 4.
- 10 dakika dinlendirilen pilavı, havuçlu ve portakal kabuklu
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: