Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnaktif ve aktif maya arasındaki fark, mayanın yaşam döngüsüne ve kullanım şekline bağlıdır.
Aktif maya, canlı bir mikroorganizmadır ve ekmek, bira veya şarap gibi ürünlerin yapımında kullanılır 4. Bu maya, ılık suda nemlendirilerek aktive edilir ve ardından hamur veya diğer bileşenlerle karıştırılabilir 34.
İnaktif maya ise, maya hücrelerinin parçalandığı ve besinle ilgili kritik bileşenlerin serbest bırakıldığı ısıl işlemle işlenmiş, dolayısıyla artık canlı olmayan mayadır 4. Bu tür maya, tam proteinler açısından zengin olduğu ve çeşitli vitamin ve mineraller içerdiği için genellikle yemeklerin lezzetini ve beslenme kalitesini iyileştirmek amacıyla kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: