• Buradasın

    Humus çorbası hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming bowl of creamy hummus soup, garnished with olive oil and paprika, sits on a rustic wooden table with Middle Eastern spices and fresh herbs scattered nearby.
    Humus çorbası, Kıbrıs mutfağına ait bir lezzettir 4.
    Humus, genellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağında yaygın olarak tüketilen bir mezedir 125.
    Türkiye'de ise humus, özellikle Hatay ve Mersin yörelerinde yapılmaktadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antakya usulü humus nasıl yapılır?

    Antakya usulü humus yapmak için gerekli malzemeler: 3 çay bardağı kuru nohut; 1 çay bardağı tahin; 1 tatlı kaşığı kimyon; Süslemek için: yarım limon, 1 adet orta boy domates, 1 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil), 4 adet kornişon salatalık turşu, zeytinyağı, pul biber, kimyon, birkaç dal doğranmış maydanoz. Yapılışı: 1. Nohutları akşamdan ayıklayıp yıkayın ve ıslayın. 2. Nohutların suyunu süzün, uygun bir tencereye alın, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kettle kaynar su ekleyin. 3. Nohutlar kaynamaya başlayınca altını biraz kısın ve kapağı yarı açık şekilde pişmeye bırakın. 4. Nohutlar lokum gibi pişince altını kapatıp ılımalarını bekleyin. 5. Nohutları rondoya alın, üzerine haşlama suyundan 1 su bardağı ilave edip iyice çekin. 6. İçine kimyonu ekleyip biraz daha çekin. 7. Tahin ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çekin. 8. Karışımı bir cam kaseye alın. 9. Servis edeceğiniz kadarını servis tabağına alın ve önce artı şeklinde 1 çizgi pul biber, 1 çizgi kimyon olacak şekilde süsleyin. 10. Üzerine saydığınız malzemeleri ekleyip tabağın ortasında incecik doğranmış maydanoz üzerine zeytinyağı gezdirin ve 2 dilim limon koyun. Artan humus, buzdolabında 3 gün saklanabilir.

    Humus Türkiye'de nerede meşhur?

    Türkiye'de humus, özellikle Hatay ve Mersin yörelerinde meşhurdur. Hatay humusu, 06.05.2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve Hatay adına coğrafi işaret almıştır. Tarsus humusu ise 01.11.2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

    Humus hangi yöreye ait Akdeniz?

    Humus, Akdeniz mutfağına ait bir yiyecek olarak Türkiye'nin Hatay ve Mersin (Tarsus) yörelerine aittir. Hatay humusu, UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmiştir ve genellikle soğuk meze olarak servis edilir. Tarsus humusu ise ana yemek olarak sıcak bir şekilde sunulur ve baharat ile tereyağı eklenerek servis edilir.

    Humus içinde ne var?

    Geleneksel humus tarifi şu malzemelerden oluşur: Nohut. Tahin. Limon suyu. Sarımsak. Zeytinyağı. Tuz. Kimyon (isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ve sumak da eklenebilir). Bölgelere göre malzemeler ve oranları değişiklik gösterebilir.

    Humus yemeği nerenin meşhur?

    Humus, özellikle Orta Doğu kökenli bir yemek olarak bilinir ve birçok ülkede popülerdir. Meşhur humus yemekleri şu bölgelerde bulunur: Lübnan: Lübnan, humusun milli yemeği olduğunu iddia eder. İsrail: İsrail, humusun kendi yiyecekleri olduğunu savunur. Türkiye: Hatay ve Mersin yöresinde yapılan Tarsus Humusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ayrıca, humus son yıllarda Avrupa ve Amerika'da da yaygın olarak tüketilmektedir.