Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel helvayı kavurmak için bazı püf noktalar:
- İrmik veya unun kavrulma süresi, kullanılan ocak ve malzemenin kalınlığına göre değişebilir 3. İrmik veya unun rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurmak önemlidir 34.
- Yakmamak için dikkatli olunmalıdır 3.
- Şerbet eklenirken tavanın sıçrayabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir 5.
- Şekerin kristalize olup ağza gelmesini önlemek için, şeker su veya sütle eritilerek eklenebilir 3.
Örnek bir irmik helvası tarifi:
- 3 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir 1.
- Yarım su bardağı çam fıstığı eklenerek kavrulur 1.
- 1,5 su bardağı irmik tencereye aktarılır ve kısık ateşte 20 dakika kavrulur 1.
- 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı süt karıştırılıp kısık ateşte kaynatılır 1.
- Sıcak şerbet, tavaya azar azar eklenir ve sürekli karıştırılarak 8-10 dakika pişirilir 1.
Un helvası için:
- Tavada sıvı yağ veya tereyağı eritilir 4.
- 1,5 su bardağı un eklenip, sürekli karıştırarak kavrulur 4.
- Şerbet hazırlanıp soğuduktan sonra eklenir ve karıştırılır 4.
Tarifler, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: