Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hellim peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 litre pastörize edilmemiş süt 2;
- yarım su bardağı sirke 2;
- bir tatlı kaşığı tuz (tepeleme) 2;
- bir yemek kaşığı sıvı yağ (kızartma için) 2.
Yapılışı:
- Sütü tencereye alıp kaynatın 2.
- Kaynayan süte sirkeli tuz karışımını ilave edin 2.
- Kısa bir süre sonra süt kesilmeye başlayacaktır 2.
- Süt iyice küçük parçalara ayrılınca temiz bir tülbent yardımıyla süzün 2.
- Tülbenti sıkıca sarıp bağlayın ve üstüne ağırlık koyarak 12 saat bekletin 2.
- Süre sonunda peyniriniz hazır 2.
- Arzu ederseniz süzdüğünüz suyu kavanoza aktarıp peyniri suyunun içinde saklayabilirsiniz 2.
Pişirme:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: