Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hellim peyniri yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 litre süt (pastörize olmamalı) 4
- 1/2 su bardağı sirke 4
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme) 4
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için) 4
Yapılışı:
- Sütü tencereye alıp kaynatın 4.
- Kaynayan süte sirkeli tuz karışımını ilave edin 4.
- Kısa bir süre sonra süt kesmeye başlayacaktır 4.
- Süt iyice küçük parçalara ayrılınca temiz bir tülbent yardımıyla süzün 4.
- Tülbenti sıkıca sarıp bağlayın ve üstüne ağırlık koyarak 12 saat bekletin 4.
- Süre sonunda peyniriniz hazır 4.
- Arzu ederseniz süzdüğünüz suyu kavanoza aktarıp peyniri suyunun içinde saklayabilirsiniz 4.
- Pişirmek isterseniz, peyniri dilimlere ayırıp yağ ilave ettiğiniz tavada önlü arkalı pişirin 4.
Hellim peyniri ayrıca buharda haşlama veya yağsız tavada kavurma gibi yöntemlerle de yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: