Buradasın
Hellim peyniri kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hellim peyniri kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram hellim peyniri 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı biber 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Hellim peynirini ince dilimler halinde kesin 12.
- Bir kasede zeytinyağı, kırmızı biber, kekik, pul biber, karabiber, nane ve sarımsak tozunu karıştırın 1.
- Hellim dilimlerini hazırladığınız baharat karışımına bulayın 1.
- Bir tavayı orta ateşte ısıtın 1. Tavaya ekstra yağ eklemenize gerek yok, zeytinyağı hellimi kızartmak için yeterli olacaktır 1.
- Baharatlı hellim dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi alana kadar, yaklaşık 2-3 dakika kızartın 1.
Hellim peynirinin dışı çıtır çıtır olurken, içi yumuşacık kalacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: