Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır (pastörize) sütten taş gibi yoğurt yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Malzeme hazırlığı: 1 litre hazır süt ve 2 yemek kaşığı yoğurt gereklidir 23.
- Sütün ısıtılması: Tencereye alınan süt, birkaç dakika ısıtılıp 40-45 dereceye getirilir 23. Serçe parmak ile kontrol edildiğinde, 7-8 saniye dayanılabilecek bir ısı olmalıdır 23.
- Mayalama: İki kaşık yoğurt, süte eklenip iyice karıştırılır 23.
- Mayalanma: Karışım, sıcak bir ortamda en az 6 saat mayalanmaya bırakılır 3. Mayalanma süresi dolduktan sonra yoğurt, buzdolabında 2-3 saat bekletilir 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: