• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve EğitimBilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    Yoğurt yapımı sırasında süt mayalanarak yoğurda dönüşür bu süreçte gerçekleşen değişim nedir?

    • Gıda
    • Kimya
    • Yoğurt
    • Süt
    • Mayalama

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurt yapımı sırasında sütün mayalanarak yoğurda dönüşmesi sürecinde gerçekleşen değişim kimyasal değişimdir 14.
    Bu değişimde, sütteki laktik asit bakterileri sayesinde laktoz (süt şekeri) laktik aside dönüştürülür ve sütün kimyasal yapısı değişir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. sorumatik.co
        1
      2. gidanotlari.com
        2
      3. mutfakcini.com
        3
      4. genelforumsitesi.com.tr
        4
      5. lezzet.com.tr
        5
    • Laktik asit bakterileri nasıl çalışır?

    • Laktozun laktik aside dönüşümü nasıl gerçekleşir?

    • Yoğurt yapımında kullanılan diğer bakteriler nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    45 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?

    45 derece sütle yoğurt mayalanırsa, yoğurt mayası (bakteriler) doğru şekilde aktif hale gelir ve yoğurt oluşumu başlar. Yoğurdun kıvamı ve lezzeti, mayalama sırasında sütün ve mayanın sıcaklıklarının eşit olmasına bağlıdır. Yoğurt mayalarken sütün sıcaklığı yaklaşık 45°C civarında olmalıdır.
    • Teknoloji
    • Gıda
    • Yoğurt
    • Mayalama
    5 kaynak

    40 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?

    40 derece sütle yoğurt mayalanırsa, yoğurt fazla sulu olabilir veya mayası tutmayabilir. Yoğurt mayalama için sütün 35-42 C derece aralığında olması önerilir. Mayalama sırasında sütün sıcaklığını kontrol etmek için termometre kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • Gıda
    • Yoğurt
    • Mayalama
    5 kaynak

    Yoğurt mayalama püf noktaları nelerdir?

    Yoğurt mayalama püf noktaları şunlardır: Süt seçimi: Tam yağlı, pastörize ve taze süt kullanılmalıdır. Mayalama sıcaklığı: Süt 35-42 °C aralığında olmalıdır. Karışımın hazırlanması: Yoğurt mayası olarak taze yoğurt kullanılacaksa, mayalama öncesinde yoğurt oda sıcaklığında bekletilmelidir. Mayalama ortamı: İlk mayalanma sırasında 35-42 °C sıcaklık korunmalıdır. Kavanozların kapatılması: Mayalama sürecinde kavanozların ağzı kapatılmaz, ancak üzeri örtüyle sarılır. Mayalama süresi: Mayalama işlemi yaz aylarında 6-8 saat, kış aylarında ise 12 saat (bir gece) sürmelidir. Dolapta bekletme: Mayalama işleminden sonra yoğurt, 4 °C sıcaklıkta bir gece buzdolabında bekletilmelidir. Ayrıca, yoğurdun sulu olmaması için mayalama sırasında karışımın çok sıcak olmamasına ve mayalama süresinin çok uzun tutulmamasına dikkat edilmelidir.
    • YemekTarifleri
    • Gıda
    • EvdeÜretim
    • Yoğurt
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"c8t60":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2Fyogurt-yapimi-sirasinda-sut-mayalanarak-yogurda-donusur-bu-surecte-gerceklesen-2616345281%3Flr%3D213%26ncrnd%3D55881","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3978333991755799666","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755799721107404-16388971551024730426-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-159-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8t6w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"c8t61":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8t6w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"c8t62":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Yoğurt yapımı sırasında sütün mayalanarak yoğurda dönüşmesi sürecinde gerçekleşen değişim **kimyasal değişimdir** [```1```](https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912)[```4```](https://genelforumsitesi.com.tr/konu/13/sutten-yogurt-yapilmasi-fiziksel-mi-kimyasal-mi/).\n\nBu değişimde, sütteki laktik asit bakterileri sayesinde laktoz (süt şekeri) laktik aside dönüştürülür ve sütün kimyasal yapısı değişir [```1```](https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912)[```3```](https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912","title":"Matematik Odevini Yaparmsin Lutfen - Sorumatik","shownUrl":"https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912"},{"sourceId":2,"url":"https://www.gidanotlari.com/sut-nasil-yogurda-donusur/","title":"Süt Nasıl Yoğurda Dönüşür? - Gıda Notları","shownUrl":"https://www.gidanotlari.com/sut-nasil-yogurda-donusur/"},{"sourceId":3,"url":"https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/","title":"Yoğurt Nasıl Mayalanır? - Mutfak Cini","shownUrl":"https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/"},{"sourceId":4,"url":"https://genelforumsitesi.com.tr/konu/13/sutten-yogurt-yapilmasi-fiziksel-mi-kimyasal-mi/","title":"Sütten Yoğurt Yapılması Fiziksel Mi Kimyasal Mı?","shownUrl":"https://genelforumsitesi.com.tr/konu/13/sutten-yogurt-yapilmasi-fiziksel-mi-kimyasal-mi/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yazarlar/ibrahimarslanoglu/yazi/yogurt-nasil-mayalanir","title":"Yoğurt Nasıl Mayalanır: Püf Noktalarıyla Evde Yoğurt...","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yazarlar/ibrahimarslanoglu/yazi/yogurt-nasil-mayalanir"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Yoğurt yapımı sırasında süt mayalanarak yoğurda dönüşür bu süreçte gerçekleşen değişim nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"Süt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"Mayalama"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Laktik asit bakterileri nasıl çalışır?","url":"/search?text=Laktik+asit+bakterileri+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Laktozun laktik aside dönüşümü nasıl gerçekleşir?","url":"/search?text=Laktozun+laktik+aside+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Yoğurt yapımında kullanılan diğer bakteriler nelerdir?","url":"/search?text=Yo%C4%9Furt+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+bakteriler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Yo%C4%9Furt+yap%C4%B1m%C4%B1+s%C4%B1ras%C4%B1nda+s%C3%BCt+mayalanarak+yo%C4%9Furda+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCr+bu+s%C3%BCre%C3%A7te+ger%C3%A7ekle%C5%9Fen+de%C4%9Fi%C5%9Fim+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3978333991755799666","reqid":"1755799721107404-16388971551024730426-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-159-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755799721107404-16388971551024730426-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-159-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8t6w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"c8t63":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gayecedotcom.wordpress.com/2015/05/07/yogurt-kac-derecede-mayalanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canimanne.com/yogurt-mayalama.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.koctas.com.tr/evde-yogurt-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/gundem/yogurt-kac-saatte-mayalanir-yogurdun-mayalanma-derecesi-ve-suresi-6335862?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/45-derece-sutle-yogurt-mayalanirsa-ne-olur-3570368969","header":"45 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?","teaser":"45 derece sütle yoğurt mayalanırsa, yoğurt mayası (bakteriler) doğru şekilde aktif hale gelir ve yoğurt oluşumu başlar. Yoğurdun kıvamı ve lezzeti, mayalama sırasında sütün ve mayanın sıcaklıklarının eşit olmasına bağlıdır. Yoğurt mayalarken sütün sıcaklığı yaklaşık 45°C civarında olmalıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"Mayalama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazetevatan.com/galeri/evde-sulanmayan-tas-gibi-yogurt-mayalayin-sir-gibi-saklaniyordu-yarim-cay-kasigi-eklenmesi-gerekiyor-2208159?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gayecedotcom.wordpress.com/2015/05/07/yogurt-kac-derecede-mayalanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karar.com/hayat-haberleri/yogurdunuz-sulu-mu-oluyor-iste-tas-gibi-yogurt-mayalamanin-puf-noktasi-1696692?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.koctas.com.tr/evde-yogurt-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/151978/yogurt-mayalarken-sut-sicak-olursa-ne-olur?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/40-derece-sutle-yogurt-mayalanirsa-ne-olur-2170101275","header":"40 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?","teaser":"40 derece sütle yoğurt mayalanırsa, yoğurt fazla sulu olabilir veya mayası tutmayabilir. Yoğurt mayalama için sütün 35-42 C derece aralığında olması önerilir. Mayalama sırasında sütün sıcaklığını kontrol etmek için termometre kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"Mayalama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://avadore.com.tr/yogurt-mayalamanin-incelikleri-evde-lezzetli-yogurt-yapma-rehberi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evimicin.evidea.com/fikirler-ve-ipuclari/tarifler/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.porland.com/evde-yogurt-yapimi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hanciftligi.com/yogurt-nasil-mayalanir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/yogurt-mayalama-puf-noktalari-nelerdir-952818795","header":"Yoğurt mayalama püf noktaları nelerdir?","teaser":"Yoğurt mayalama püf noktaları şunlardır: Süt seçimi: Tam yağlı, pastörize ve taze süt kullanılmalıdır. Mayalama sıcaklığı: Süt 35-42 °C aralığında olmalıdır. Karışımın hazırlanması: Yoğurt mayası olarak taze yoğurt kullanılacaksa, mayalama öncesinde yoğurt oda sıcaklığında bekletilmelidir. Mayalama ortamı: İlk mayalanma sırasında 35-42 °C sıcaklık korunmalıdır. Kavanozların kapatılması: Mayalama sürecinde kavanozların ağzı kapatılmaz, ancak üzeri örtüyle sarılır. Mayalama süresi: Mayalama işlemi yaz aylarında 6-8 saat, kış aylarında ise 12 saat (bir gece) sürmelidir. Dolapta bekletme: Mayalama işleminden sonra yoğurt, 4 °C sıcaklıkta bir gece buzdolabında bekletilmelidir. Ayrıca, yoğurdun sulu olmaması için mayalama sırasında karışımın çok sıcak olmamasına ve mayalama süresinin çok uzun tutulmamasına dikkat edilmelidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/evdeuretim","text":"EvdeÜretim"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"Yoğurt"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8t6w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"c8t64":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8t6w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"c8t65":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8t6w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}