• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    Yoğurt yapımı sırasında süt mayalanarak yoğurda dönüşür bu süreçte gerçekleşen değişim nedir?

    • #Gıda
    • #Kimya
    • #Yoğurt
    • #Süt
    • #Mayalama

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurt yapımı sırasında sütün mayalanarak yoğurda dönüşmesi sürecinde gerçekleşen değişim kimyasal değişimdir 14.
    Bu değişimde, sütteki laktik asit bakterileri sayesinde laktoz (süt şekeri) laktik aside dönüştürülür ve sütün kimyasal yapısı değişir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. sorumatik.co
        1
      2. gidanotlari.com
        2
      3. mutfakcini.com
        3
      4. genelforumsitesi.com.tr
        4
      5. lezzet.com.tr
        5
    • Laktik asit bakterileri nasıl çalışır?

    • Laktozun laktik aside dönüşümü nasıl gerçekleşir?

    • Yoğurt yapımında kullanılan diğer bakteriler nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    45 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?

    45 derece sıcaklığındaki sütle yoğurt mayalanırsa, yoğurt tatlı ve kıvamında olur. Eğer süt daha sıcak olsaydı, yoğurt mayası içindeki canlı bakterileri öldüreceği için yoğurt tutmaz veya ekşi bir tat alırdı.
    • #Teknoloji
    • #Gıda
    • #Yoğurt
    • #Mayalama
    5 kaynak

    Yoğurt mayalama püf noktaları nelerdir?

    Yoğurt mayalama püf noktaları şunlardır: 1. Süt Seçimi: Katkı maddesi içermeyen, günlük taze süt tercih edilmelidir. 2. Maya Miktarı: 3 kg süt için yaklaşık 1 yemek kaşığının dörtte biri kadar yoğurt mayası yeterlidir. 3. Isı Kontrolü: Yoğurt mayalamak için ideal sıcaklık, parmağınızı sütte 10 saniye tutabildiğiniz ılıklıktadır (40-45 derece). 4. Havalandırma: Kaynayan sütü karıştırarak havalandırın ve sütü 10-15 dakika daha düşük ateşte tutun. 5. Mayalama Süresi: Yoğurt, 6-8 saat boyunca sıcak bir ortamda mayalanmalıdır. 6. Saklama Koşulları: Mayalanan yoğurt, buzdolabında soğutulmalı ve en az 2 gün bekletilerek tüketilmelidir. Ayrıca, nohut unu kullanarak yoğurdun kıvamını daha yoğun hale getirebilirsiniz.
    • #YemekTarifleri
    • #Gıda
    • #EvdeÜretim
    • #Yoğurt
    5 kaynak

    40 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?

    40 derece sütle yoğurt mayalanması, yoğurdun taş gibi olmasını sağlar.
    • #Teknoloji
    • #Gıda
    • #Yoğurt
    • #Mayalama
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"cbgi0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2Fyogurt-yapimi-sirasinda-sut-mayalanarak-yogurda-donusur-bu-surecte-gerceklesen-2616345281%3Flr%3D213%26ncrnd%3D96470","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1406962401753901695","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753901705742646-7212824556427822922-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-177-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cbgiw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"cbgi1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cbgiw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"cbgi2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Yoğurt yapımı sırasında sütün mayalanarak yoğurda dönüşmesi sürecinde gerçekleşen değişim **kimyasal değişimdir** [```1```](https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912)[```4```](https://genelforumsitesi.com.tr/konu/13/sutten-yogurt-yapilmasi-fiziksel-mi-kimyasal-mi/).\n\nBu değişimde, sütteki laktik asit bakterileri sayesinde laktoz (süt şekeri) laktik aside dönüştürülür ve sütün kimyasal yapısı değişir [```1```](https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912)[```3```](https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912","title":"Matematik Odevini Yaparmsin Lutfen - Sorumatik","shownUrl":"https://sorumatik.co/t/matematik-odevini-yaparmsin-lutfen/154912"},{"sourceId":2,"url":"https://www.gidanotlari.com/sut-nasil-yogurda-donusur/","title":"Süt Nasıl Yoğurda Dönüşür? - Gıda Notları","shownUrl":"https://www.gidanotlari.com/sut-nasil-yogurda-donusur/"},{"sourceId":3,"url":"https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/","title":"Yoğurt Nasıl Mayalanır? - Mutfak Cini","shownUrl":"https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/"},{"sourceId":4,"url":"https://genelforumsitesi.com.tr/konu/13/sutten-yogurt-yapilmasi-fiziksel-mi-kimyasal-mi/","title":"Sütten Yoğurt Yapılması Fiziksel Mi Kimyasal Mı?","shownUrl":"https://genelforumsitesi.com.tr/konu/13/sutten-yogurt-yapilmasi-fiziksel-mi-kimyasal-mi/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yazarlar/ibrahimarslanoglu/yazi/yogurt-nasil-mayalanir","title":"Yoğurt Nasıl Mayalanır: Püf Noktalarıyla Evde Yoğurt...","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yazarlar/ibrahimarslanoglu/yazi/yogurt-nasil-mayalanir"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Yoğurt yapımı sırasında süt mayalanarak yoğurda dönüşür bu süreçte gerçekleşen değişim nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"#Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"#Mayalama"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Laktik asit bakterileri nasıl çalışır?","url":"/search?text=Laktik+asit+bakterileri+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Laktozun laktik aside dönüşümü nasıl gerçekleşir?","url":"/search?text=Laktozun+laktik+aside+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Yoğurt yapımında kullanılan diğer bakteriler nelerdir?","url":"/search?text=Yo%C4%9Furt+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+bakteriler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Yo%C4%9Furt+yap%C4%B1m%C4%B1+s%C4%B1ras%C4%B1nda+s%C3%BCt+mayalanarak+yo%C4%9Furda+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCr+bu+s%C3%BCre%C3%A7te+ger%C3%A7ekle%C5%9Fen+de%C4%9Fi%C5%9Fim+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1406962401753901695","reqid":"1753901705742646-7212824556427822922-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-177-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753901705742646-7212824556427822922-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-177-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cbgiw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"cbgi3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gayecedotcom.wordpress.com/2015/05/07/yogurt-kac-derecede-mayalanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canimanne.com/yogurt-mayalama.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.koctas.com.tr/evde-yogurt-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/gundem/yogurt-kac-saatte-mayalanir-yogurdun-mayalanma-derecesi-ve-suresi-6335862?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/45-derece-sutle-yogurt-mayalanirsa-ne-olur-3570368969","header":"45 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?","teaser":"45 derece sıcaklığındaki sütle yoğurt mayalanırsa, yoğurt tatlı ve kıvamında olur. Eğer süt daha sıcak olsaydı, yoğurt mayası içindeki canlı bakterileri öldüreceği için yoğurt tutmaz veya ekşi bir tat alırdı.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"#Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"#Mayalama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://avadore.com.tr/yogurt-mayalamanin-incelikleri-evde-lezzetli-yogurt-yapma-rehberi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evimicin.evidea.com/fikirler-ve-ipuclari/tarifler/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.porland.com/evde-yogurt-yapimi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/yogurt-mayalamanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hanciftligi.com/yogurt-nasil-mayalanir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/yogurt-mayalama-puf-noktalari-nelerdir-952818795","header":"Yoğurt mayalama püf noktaları nelerdir?","teaser":"Yoğurt mayalama püf noktaları şunlardır: 1. Süt Seçimi: Katkı maddesi içermeyen, günlük taze süt tercih edilmelidir. 2. Maya Miktarı: 3 kg süt için yaklaşık 1 yemek kaşığının dörtte biri kadar yoğurt mayası yeterlidir. 3. Isı Kontrolü: Yoğurt mayalamak için ideal sıcaklık, parmağınızı sütte 10 saniye tutabildiğiniz ılıklıktadır (40-45 derece). 4. Havalandırma: Kaynayan sütü karıştırarak havalandırın ve sütü 10-15 dakika daha düşük ateşte tutun. 5. Mayalama Süresi: Yoğurt, 6-8 saat boyunca sıcak bir ortamda mayalanmalıdır. 6. Saklama Koşulları: Mayalanan yoğurt, buzdolabında soğutulmalı ve en az 2 gün bekletilerek tüketilmelidir. Ayrıca, nohut unu kullanarak yoğurdun kıvamını daha yoğun hale getirebilirsiniz.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/evdeuretim","text":"#EvdeÜretim"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"#Yoğurt"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazetevatan.com/galeri/evde-sulanmayan-tas-gibi-yogurt-mayalayin-sir-gibi-saklaniyordu-yarim-cay-kasigi-eklenmesi-gerekiyor-2208159?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gayecedotcom.wordpress.com/2015/05/07/yogurt-kac-derecede-mayalanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karar.com/hayat-haberleri/yogurdunuz-sulu-mu-oluyor-iste-tas-gibi-yogurt-mayalamanin-puf-noktasi-1696692?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.koctas.com.tr/evde-yogurt-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/151978/yogurt-mayalarken-sut-sicak-olursa-ne-olur?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/40-derece-sutle-yogurt-mayalanirsa-ne-olur-2170101275","header":"40 derece sütle yoğurt mayalanırsa ne olur?","teaser":"40 derece sütle yoğurt mayalanması, yoğurdun taş gibi olmasını sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"#Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"#Mayalama"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cbgiw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"cbgi4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cbgiw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"cbgi5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cbgiw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}