Buradasın
Havuçlu cevizli kek borcamda nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu cevizli kek borcamda şu şekilde pişirilir:
Malzemeler:
- 3 yumurta 35;
- 1 su bardağı şeker 35;
- 1 su bardağı sıvı yağ 35;
- 1 su bardağı süt 35;
- 1 havuç 35;
- yarım su bardağı ceviz içi 3;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 35;
- 1 paket vanilin 35;
- 1 paket kabartma tozu 35;
- 2,5 su bardağı un 3.
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır 3.
- Yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir 3.
- Havuç rendelenip fazla suyu sıkılır ve karışıma eklenir 3.
- Ceviz içi ufalanır ve karışıma eklenir 3.
- Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip çırpılmaya devam edilir 3.
- Yağlanmış kalıba dökülür ve 180 derecede fanlı ayarda, içini çekip kabarana kadar pişirilir 3.
Püf noktaları:
- Havuçların suyunu iyice sıkmak, kekin içinin hamur kalmasını önler 13.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir 1.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek eklemek daha iyi sonuç verir 1.
- Keki fırına koyduktan sonraki ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır 15.
- Kek piştikten sonra direk fırından çıkartmak yerine, kapağı açılarak ılıması sağlanmalıdır 1.
Borcamda havuçlu cevizli kek tarifi için ayrıca YouTube'da "Borcamda Havuçlu Cevizli Kek Tarifi / Nasıl Yapılır? Tam ölçülü harika bir lezzet 💯" başlıklı bir video bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: