Buradasın
Havuçlu cevizli kek borcamda nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda havuçlu cevizli kek pişirmek için gerekli malzemeler:
- 5 adet yumurta 1;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 adet ince çekilmiş havuç 1;
- 1 çorba kase çekilmiş ceviz 1;
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1;
- 2,5 su bardağı un 1;
- 1,5 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1.
Hazırlanışı:
- Önce borcama hafif su serpilir ve yağlı kağıt yerleştirilir 1.
- Şeker ve yumurta en az beş dakika çırpılır, krema kıvamına gelene kadar 1.
- Ardından sırayla süt, sıvı yağ, vanilya eklenir ve az çırpılır 1.
- Un, kabartma tozu elekten geçirilerek azar azar ilave edilir ve spatula ile karıştırılır 1.
- Son olarak ceviz, havuç, tarçın eklenir ve nazikçe yedirilir 1.
- Hazırlanan kek karışımı borcama dökülür ve üzerine ceviz kırığı serpilir 1.
- 180 derecelik fırında, kürdan temiz çıkana kadar pişirilir 1.
Alternatif bir tarif:
- 4 adet yumurta 2;
- 2 su bardağı şeker 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 2;
- 2,5 su bardağı havuç (rendelenmiş) 2;
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın 2;
- 1 dolu çay kaşığı karbonat 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 3 su bardağı un 2.
Bu tarifte, un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: