Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fansız fırında kek pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 5. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmelidir 5.
- Kalıbın hazırlanması 5. Kek kalıbı yağlanmalı ve hafifçe unlanmalıdır 5.
- Pişirme 5. Kek, önceden ısıtılmış 170-180°C fırında, fanlı ya da fansız ayarda 35-45 dakika kadar pişirilir 5. Fırın kapağı ilk 20 dakika kesinlikle açılmamalıdır 5.
- Kontrol 5. Kekin pişip pişmediği kürdan ya da bıçak batırılarak kontrol edilir; kuru çıkıyorsa kek hazırdır 5.
Fansız fırında kek pişirirken, kekin daha nemli kalıp yumuşak bir dokuya sahip olması için fırının içindeki hava akımının azaltılması gerekir 3.
Fırın ayarları ve pişirme süreleri, kullanılan fırına ve tarife göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: