• Buradasın

    Havuçlu bisküvili top nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Havuçlu bisküvili topların yapımı için gerekli malzemeler:
    • 3-4 adet havuç 1;
    • 1 çay bardağı şeker 1;
    • 1 paket petibör bisküvi 1;
    • isteğe göre tarçın 1;
    • üzeri için hindistan cevizi 1.
    Yapılışı:
    1. Havuçları rendeleyin ve şekerle birlikte tencereye alın 1.
    2. Kısık ateşte havuç suyunu bırakıp çekene kadar pişirin 1.
    3. Piştikten sonra ocağınızı kapatın ve soğumaya bırakın 1.
    4. Bu arada robotta bisküvileri çekin 1.
    5. Bir kaba pişen havuçları ve bisküvileri alın 1.
    6. Elinizle yoğurmaya başlayın 1. Çok katı bir kıvamda ise süt ekleyerek yuvarlanacak kıvama getirin 1.
    7. İsteğe göre içine fındık, ceviz, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz 1.
    8. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve her tarafını hindistan cevizine batırın 1.
    9. Servis kabına alın ve üzerine kürdan batırın 1.
    Nefis atıştırmalıklarınız hazır, afiyet olsun 1!

    Konuyla ilgili materyaller

    Havuç topuna hangi bisküvi konur?

    Havuç toplarında pötibör bisküvi veya istenilen herhangi bir bisküvi kullanılabilir.

    Bisküvi Topları hangi sütle yapılır?

    Bisküvi topları yapımında normal inek sütü kullanılır.

    Bisküvi hamuru nasıl yapılır?

    Bisküvi hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 150 gram tereyağı; 1 adet yumurta; 1 çay bardağı pudra şekeri; 3 su bardağı un; 1 çay kaşığı kabartma tozu. Yapılışı: 1. Yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırın. 2. Azar azar elenmiş unu ilave ederek yoğurun. 3. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm'den ince olacak şekilde açın. 4. Bardağın ağız kısmıyla şekil verin. 5. Fırın tepsinize dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Alternatif bir bisküvi hamuru tarifi: 2 su bardağı un; 150 gram margarin ya da tereyağı; 1 çay bardağı pudra şekeri; 1 yumurta; 1 paket vanilin. Yapılışı: 1. Unu derin bir kaba eleyin. 2. Yumurtanın sarısı ile akını ayırın. 3. Margarini, pudra şekerini, vanilini ve yumurtanın sarısını una ekleyip 5 dakika yoğurun. 4. Bir tezgâha ya da masaya hafifçe un serpin ve hamuru 4 mm kalınlığında açın. 5. Hamuru kalıp veya bıçak yardımıyla istediğiniz şekillerde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-12 dakika arası pişirin.

    Havuç toplarının içine ne konur?

    Havuç toplarının içine şu malzemeler konur: Rendelenmiş havuç; Petibör bisküvi; Toz şeker; Sıvı yağ; Ceviz içi; Tarçın (isteğe bağlı). Ayrıca, havuç toplarını süslemek için Hindistan cevizi, antep fıstığı, renkli şekerlemeler veya benmari usulü eritilmiş çikolata da kullanılabilir.

    Bisküvili toplar kaç gün dayanır?

    Bisküvili toplar, hava almayan bir kapta buzdolabında saklandığında ortalama 3-4 gün boyunca tazeliğini koruyabilir.

    Havuç topu sağlıklı mı?

    Havuç topları, içerdiği sağlıklı malzemeler nedeniyle genel olarak sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilir. Havuç topları tariflerinde genellikle kullanılan sağlıklı malzemeler şunlardır: - Havuç: Beta karoten, lif, C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. - Yulaf ezmesi: Enerji verici özellikleri ile bilinir. - Ceviz veya fındık: Sağlıklı yağlar ve protein kaynaklarıdır. - Kakao: Antioksidan özellikleri ile dikkat çeker. Ancak, bal veya şeker gibi tatlandırıcılar da kullanılabileceği için, şeker tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır.

    Bisküvili tatlılar nelerdir?

    Bisküvili tatlılardan bazıları şunlardır: atom tatlısı; manolya tatlısı; muzlu tavuk göğsü sarma; bisküvili saray sarması; bisküvili un muhallebisi; dev kavanoz tatlısı; bisküvili muhallebi; meyve soslu kakaolu saray sarma; vişneli kup; karadut özlü bisküvili pasta. Ayrıca, bisküvili muzlu piramit pasta, bisküvili baklava, kahveli petibör pastası, yalancı doyuran pasta, mozaik topları, kumlu pasta, bisküvili rulo pasta, frambuazlı cheesecake, havuçlu cezerye, çikolata kaplı mozaik pasta gibi tatlılar da bisküvili tatlılar arasında sayılabilir. Bisküvili tatlı tariflerine şu sitelerden de ulaşılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; onedio.com.