Buradasın
Hatay usulü etli yaprak sarması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü etli yaprak sarması yapmak için gerekli malzemeler:
- 800 gr asma yaprağı (salamura) 1;
- 150 gr dana kıyma 1;
- 1 büyük soğan 1;
- 2 çok iri sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- yarım demet nane 1;
- 2 su bardağı pirinç 1;
- 1 fincan nar ekşisi 1;
- göz kararı sıvı yağ 1;
- tuz, karabiber, kuru nane (damak tadına göre) 1.
Yapılışı:
- Salamura yapraklar kaynar suda biraz haşlanıp suyu süzülür, ardından soğuk suya tutulup iyice süzülmesi beklenir 1.
- İç harcı için yaprakların sap kısımları kesilir ve damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açılır 4.
- Geniş kısma iç harçtan bir miktar konur ve yaprak çok sıkı olmayacak şekilde sarılır 4.
- Sarılan yapraklar tencereye düzgün bir şekilde dizilir 4.
- Tencereye, yaprağın üzerini geçecek kadar sıcak su, pul biber, nane, tuz ve bir yemek kaşığı nar ekşisi eklenerek hazırlanan sos dökülür 14.
- Tencere yüksek ateşte kaynayana kadar ısıtılır, ardından kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: