Buradasın
Etli sarma içi nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli sarma içi hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma 4;
- 1 su bardağı pirinç 4;
- 1 adet büyük boy soğan 4;
- 2 adet domates (rendelenmiş) 4;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 4;
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı) 4;
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) 4;
- Yarım demet taze nane (isteğe bağlı, ince doğranmış) 4;
- Dolmalık yaprak (yaklaşık 500 gram) 4.
Hazırlanışı:
- Pirinci bir kapta soğuk su ile yıkayın ve süzün 4.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 4. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin 4.
- Soğan ve domates karışımına kıymayı ekleyin ve etin rengi değişene kadar kavurun 4. Ardından yıkanmış pirinci ekleyin 4. Tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha pişirin 4.
- Tuz, karabiber, pul biber, nar ekşisi, ince doğranmış maydanoz ve isteğe bağlı olarak taze nane ekleyin 4. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın 4.
Bu iç harç, yaprak, lahana veya pazı sarmasında kullanılabileceği gibi biber veya domates dolmasında da kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: