Buradasın
Hatay usulü Arap kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü Arap kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gr kıyma 12;
- 250 gr kırmızı biber 12;
- 3 tane kuru soğan 12;
- 500 gr domates 12;
- 1 yemek kaşığı salça 12;
- 1 demet maydanoz 12;
- 2 yemek kaşığı margarin 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateşte suyu çekilinceye kadar kavurun 12.
- Margarin ve tuzunu ilave edin 1.
- Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın 12.
- Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın 12.
- Orta ateşte pişmeye bırakın 12.
- Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin 12.
- Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: