Buradasın
Hatay usulü Arap kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü Arap kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilo az yağlı kıyma 23;
- 1 adet orta boy soğan 23;
- 2 adet yeşil biber 23;
- 3 adet orta boy domates 23;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 23;
- sıvı yağ 23;
- tuz ve karabiber 23.
Yapılışı:
- Kıymayı tencereye alıp kısık ateşte yağını bırakıp yumuşayana kadar pişirin 2.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soğanların rengi değişince biberleri ekleyin 2.
- Salçayı ekleyip kavurun 2.
- Kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız domatesleri tencereye koyun ve biraz tuz serpin 2.
- Domatesleri karıştırmadan yemeğe suyunu bırakmasını bekleyin, su bırakınca bir iki kez karıştırıp kısık ateşte bir süre daha pişirin 2.
- Servis ederken üzerine karabiber serpin 2.
Alternatif olarak, arpacık soğanlı Hatay Arap kebabı da yapılabilir 5. Bu tarifte malzemeler arasında 25-30 adet taze arpacık soğan, 3-4 adet olgun sulu orta boy domates, 2-3 adet taze sivri biber, 3-4 diş taze sarımsak, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tepeleme ev yapımı domates salçası, yarım tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası, 1 çay kaşığı taze çekilmiş pul biber, yarım çay kaşığı taze çekilmiş kimyon, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, iyotlu sofra tuzu ve yarım su bardağı sıcak içme suyu veya et suyu bulunur 5.
Arap kebabı tarifinin püf noktaları arasında, sıvı yağ yerine zeytinyağı kullanılabileceği, domateslerin doğramak yerine rendelenebileceği ve sarımsak aromasını artırmak için havanda ezilerek eklenebileceği yer alır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: