Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay mutfağında çeşitli kebap türleri bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Adana Kebap: Kuzu eti ve kıyma ile hazırlanır, baharatlarla tatlandırılır 1.
- Urfa Kebap: Adana kebabına benzer ancak daha az acı olacak şekilde hazırlanır 1.
- Beyti Kebap: Kıyma ile yapılıp, ince lavaş veya pide içerisine sarılarak servis edilir 1.
- Tavuk Şiş Kebap: Tavuk etinin çeşitli baharatlarla marine edilip şişe geçirilmesiyle hazırlanır 1.
- Kuzu Tandır Kebap: Kuzu etinin yavaş pişirilmesiyle elde edilir 1.
- Kağıt Kebabı: Etin satırla kıyma haline getirilmesi ve biber, maydanoz, sarımsak ile harmanlanarak kağıt üzerinde pişirilmesiyle yapılır 23.
- Tepsi Kebabı: Kıyma, kapya biberi, sivri biber, kuru soğan, patates dilimleri ve domates ile yapılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: