• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Arap kebabının içine ne konur?

    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler
    • #EtYemekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arap kebabının içine konan malzemeler kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
    Hatay usulü Arap kebabı için gerekli malzemeler:
    • yarım kilo az yağlı kıyma 12;
    • 1 adet orta boy soğan 12;
    • 2 adet yeşil biber 12;
    • 3 adet orta boy domates 12;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 12;
    • sıvı yağ, tuz, karabiber 12.
    Halep gelenekseli Arap kebabı için gerekli malzemeler:
    • 500 gram dana kuşbaşı 3;
    • 4 adet sivri biber 3;
    • 1 kilogram domates 3;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 3.
    Diğer bir tarif için gerekli malzemeler:
    • 250 gram kıyma 5;
    • 1 büyük domates 5;
    • 4-5 yeşil biber 5;
    • 1 kuru soğan 5;
    • tuz, karabiber, zeytinyağı 5.
    Hazırlanışı:
    1. Kıyma, soğan ve biberler kavrulduktan sonra domatesler eklenir 125.
    2. Tuz, karabiber gibi baharatlar ilave edilir 125.
    3. Bir süre daha pişirilip ocaktan alınır, üzerine maydanoz serpilir 125.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. cileklibahce.wordpress.com
        1
      2. nepisirsem.com
        2
      3. haticekabaca.wordpress.com
        3
      4. lezzet.com.tr
        4
      5. pratikyemektarifi.net
        5
    • Arap kababının besin değerleri nelerdir?

    • Arap kebapının tarihçesi nedir?

    • Arap kebabının farklı çeşitleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Hatay usulü Arap kebabı nasıl yapılır?

    Hatay usulü Arap kebabı yapımı için gerekli malzemeler: 500 gr kıyma; 250 gr kırmızı biber; 3 tane kuru soğan; 500 gr domates; 1 yemek kaşığı salça; 1 demet maydanoz; 2 yemek kaşığı margarin; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateşte suyu çekilinceye kadar kavurun. 2. Margarin ve tuzunu ilave edin. 3. Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. 4. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. 5. Orta ateşte pişmeye bırakın. 6. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. 7. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Arap kebabının yanına ne gider?

    Arap kebabının yanına şu yiyecekler gider: Pilav ve bulgur pilavı. Çorba. Salatalar. Mezeler. İçecekler. Ayrıca, Arap kebabı genellikle büyük ve derin servis tabaklarında sunulur.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #GıdaÖnerileri
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Arap kebabi hangi yöreye ait?

    Arap kebabı, Hatay mutfağına özgü bir lezzettir.
    • #Yemekler
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Arap kebabının özelliği nedir?

    Arap kebabının bazı özellikleri: Malzeme: Hatay usulü Arap kebabı, ince kıyılmış kuzu veya dana eti, biber, domates ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Baharatlar: Kimyon, pul biber, karabiber gibi baharatlar yemeğe özgün bir lezzet katar. Pişirme: Geleneksel olarak taş fırında pişirilir, bu da kebaba is kokusu ve eşsiz bir aroma kazandırır. Yoğun sebze kullanımı: Sebze açısından zengin olması, kebabı besleyici ve lezzetli yapar. Servis: Genellikle yanında çiğ köfte ile servis edilir ve üzerine maydanoz ve taze soğan serpilir.
    • #Yemek
    • #Kebap
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Arap kebabı hangi etten yapılır?

    Arap kebabı, kuzu veya dana etinden yapılır. Hatay mutfağına özgü olan Arap kebabı tarifinde, tercihen yağlı et kullanılır.
    • #Yemek
    • #Tarif
    • #Et
    • #Kebab
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"603u0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Farap-kebabinin-icine-ne-konur-1261240307%3Flr%3D213%26ncrnd%3D14916","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2335108801754621891","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754621971078896-10904595323546258101-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-259-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"603uw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"603u1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"603uw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"603u2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Arap kebabının içine konan malzemeler** kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.\n\n**Hatay usulü Arap kebabı için gerekli malzemeler**:\n* yarım kilo az yağlı kıyma [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi);\n* 1 adet orta boy soğan [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi);\n* 2 adet yeşil biber [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi);\n* 3 adet orta boy domates [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi);\n* 1 yemek kaşığı biber salçası [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi);\n* sıvı yağ, tuz, karabiber [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi).\n\n**Halep gelenekseli Arap kebabı için gerekli malzemeler**:\n* 500 gram dana kuşbaşı [```3```](https://www.mutfakailesi.com/recipe/zerdecalli-pirinc-pilavi/arap-kebabi-halep-gelenekseli-tarif-11.htm);\n* 4 adet sivri biber [```3```](https://www.mutfakailesi.com/recipe/zerdecalli-pirinc-pilavi/arap-kebabi-halep-gelenekseli-tarif-11.htm);\n* 1 kilogram domates [```3```](https://www.mutfakailesi.com/recipe/zerdecalli-pirinc-pilavi/arap-kebabi-halep-gelenekseli-tarif-11.htm);\n* 1 tatlı kaşığı pul biber [```3```](https://www.mutfakailesi.com/recipe/zerdecalli-pirinc-pilavi/arap-kebabi-halep-gelenekseli-tarif-11.htm).\n\n**Diğer bir tarif için gerekli malzemeler**:\n* 250 gram kıyma [```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/);\n* 1 büyük domates [```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/);\n* 4-5 yeşil biber [```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/);\n* 1 kuru soğan [```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/);\n* tuz, karabiber, zeytinyağı [```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/).\n\n**Hazırlanışı**:\n1. Kıyma, soğan ve biberler kavrulduktan sonra domatesler eklenir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi)[```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/).\n2. Tuz, karabiber gibi baharatlar ilave edilir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi)[```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/).\n3. Bir süre daha pişirilip ocaktan alınır, üzerine maydanoz serpilir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/arap-kebabi-hatay-usulu/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi)[```5```](https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/","title":"ARAP KEBABI – Mutfakta Anne Lezzetiyle Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/"},{"sourceId":2,"url":"https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=1928","title":"Arap Kebabı Tarifi / Ne Pişirsem?","shownUrl":"https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=1928"},{"sourceId":3,"url":"https://haticekabaca.wordpress.com/2012/11/18/arap-kebabi/","title":"Arap Kebabı | Mutfak Önlügü","shownUrl":"https://haticekabaca.wordpress.com/2012/11/18/arap-kebabi/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi","title":"Arap Kebabı Tarifi: Arap Kebabı Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi"},{"sourceId":5,"url":"https://www.pratikyemektarifi.net/kebaplar/arap-kebabi/","title":"Arap Kebabı - Pratik Yemek Tarifi","shownUrl":"https://www.pratikyemektarifi.net/kebaplar/arap-kebabi/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Arap kebabının içine ne konur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Arap kababının besin değerleri nelerdir?","url":"/search?text=Arap+kebab%C4%B1n%C4%B1n+besin+de%C4%9Ferleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Arap kebapının tarihçesi nedir?","url":"/search?text=Arap+kebab%C4%B1n%C4%B1n+tarih%C3%A7esi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Arap kebabının farklı çeşitleri nelerdir?","url":"/search?text=Arap+kebab%C4%B1n%C4%B1n+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Arap+kebab%C4%B1n%C4%B1n+i%C3%A7ine+ne+konur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2335108801754621891","reqid":"1754621971078896-10904595323546258101-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-259-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754621971078896-10904595323546258101-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-259-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"603uw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"603u3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetler.com/arap-kebabi-hatay-tarif-100262?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hatayyemektariflerim.blogspot.com/2018/06/arap-kebab-tarifi-nasl-yaplr-i-hatay.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hataydamaktadi.blogspot.com/2017/01/arap-kebabi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hataymutfagirehberi.com/arap-kebabi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sefabdullahusta.com/recipe/33757/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/hatay-usulu-arap-kebabi-nasil-yapilir-3641604766","header":"Hatay usulü Arap kebabı nasıl yapılır?","teaser":"Hatay usulü Arap kebabı yapımı için gerekli malzemeler: 500 gr kıyma; 250 gr kırmızı biber; 3 tane kuru soğan; 500 gr domates; 1 yemek kaşığı salça; 1 demet maydanoz; 2 yemek kaşığı margarin; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateşte suyu çekilinceye kadar kavurun. 2. Margarin ve tuzunu ilave edin. 3. Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. 4. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. 5. Orta ateşte pişmeye bırakın. 6. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. 7. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sultan-kebabi-yanina-ne-gider?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mcifuar.com.tr/kagit-kebabi-yanina-ne-gider/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/menu/yanina-ne-gider/arap-tava?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eniyiguneskoruyucukrem.com.tr/sorucevap/arap-tavanin-yanina-ne-gider?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/urfa-kebabin-yanina-ne-gider-hangi-meze-corba-ve-salata-yakisir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/arap-kebabinin-yanina-ne-gider-3966356139","header":"Arap kebabının yanına ne gider?","teaser":"Arap kebabının yanına şu yiyecekler gider: Pilav ve bulgur pilavı. Çorba. Salatalar. Mezeler. İçecekler. Ayrıca, Arap kebabı genellikle büyük ve derin servis tabaklarında sunulur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gidaonerileri","text":"#GıdaÖnerileri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/yasam/arap-kebabi-ve-patates-koftesi-nasil-yapilir-gelinim-mutfakta-arap-kebabi-ve-patates-koftesi-tarifi/haber-1117146?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hataymutfagirehberi.com/arap-kebabi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://haber.mynet.com/arap-kebabi-nasil-yapilir-arap-kebabi-tarifi-nedir-arap-kebabi-malzemeleri-nelerdir-arap-kebabi-hangi-yorenin-yemegi-iste-gelinim-110106616462?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aydinlik.com.tr/fotogaleri/hatayin-sahane-lezzetleri-arap-kebabi-ve-bulgur-koftesi-338837?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/arap-kebabi-hangi-yoreye-ait-1284286188","header":"Arap kebabi hangi yöreye ait?","teaser":"Arap kebabı, Hatay mutfağına özgü bir lezzettir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cileklibahce.wordpress.com/2015/05/14/arap-kebabi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eavurma?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hatayvatan.com/yoresel-yemeklerimiz-arap-kebabi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.egetelgraf.com/foto-galeri/yiyene-dogal-botoks-yapan-yemek-hatayin-meshur-arap-kebabi-tam-5-dakikada-pisiyor?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/arap-kebabinin-ozelligi-nedir-244874391","header":"Arap kebabının özelliği nedir?","teaser":"Arap kebabının bazı özellikleri: Malzeme: Hatay usulü Arap kebabı, ince kıyılmış kuzu veya dana eti, biber, domates ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Baharatlar: Kimyon, pul biber, karabiber gibi baharatlar yemeğe özgün bir lezzet katar. Pişirme: Geleneksel olarak taş fırında pişirilir, bu da kebaba is kokusu ve eşsiz bir aroma kazandırır. Yoğun sebze kullanımı: Sebze açısından zengin olması, kebabı besleyici ve lezzetli yapar. Servis: Genellikle yanında çiğ köfte ile servis edilir ve üzerine maydanoz ve taze soğan serpilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/kebap","text":"#Kebap"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/arap-kebabi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hataydamaktadi.blogspot.com/2017/01/arap-kebabi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eavurma?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekdili.com/arap-kebabi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfakailesi.com/arap-kebabi-halep-gelenekseli-tarif-11.htm?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/arap-kebabi-hangi-etten-yapilir-3478930896","header":"Arap kebabı hangi etten yapılır?","teaser":"Arap kebabı, kuzu veya dana etinden yapılır. Hatay mutfağına özgü olan Arap kebabı tarifinde, tercihen yağlı et kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/kebab","text":"#Kebab"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"603uw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"603u4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"603uw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"603u5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"603uw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}