Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay'ın en meşhur yöresel yemeği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
Bazı kaynaklara göre Hatay'ın en meşhur yöresel yemekleri şunlardır:
- Biberli ekmek 135. Hatay kahvaltılarının en meşhur lezzetlerinden biridir 4.
- Kâğıt kebabı 135. Hatay usulü kâğıt kebabı, diğer kebaplardan oldukça farklı özelliklere sahiptir 13.
- Tepsi kebabı 235. Hatay denilince akla gelen eşsiz lezzetlerden biridir 3.
- Kaytaz böreği 135. Antakya mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir 3.
- Aşşur 135. Halk arasında "dövme" olarak da bilinen aşşur, besleyici içeriği sayesinde oldukça doyurucudur 3.
Diğer kaynaklara göre ise Hatay'ın en meşhur yöresel yemekleri şunlardır:
- Belen tava 135. Kuzu kuşbaşı, biber, soğan, sarımsak ve özenle seçilmiş baharatlarla hazırlanan bu yemek, özellikle soğuk kış günlerinin favori tatlarından biridir 3.
- Ispanak borani 35. Pirinç, nohut ve ekşi sos kullanılarak hazırlanan bu lezzet, üzerine yoğurt ve ceviz eklenerek servis edilir 3.
- Oruk 5. Hatay mutfağının geleneksel et yemeklerinden biri olup, aslında içli köfteye benzeyen bir lezzettir 5.
- Kuru dolma 5. Kurutulmuş patlıcan, biber veya kabak gibi sebzelerin içine kıyma, pirinç ve çeşitli baharatların karışımı doldurularak hazırlanır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: