Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay'ın en meşhur ürünleri şunlardır:
- Tepsi Kebabı: Kıyma, maydanoz, soğan ve baharatlarla hazırlanan, fırında pişirilen bir kebap türüdür 12.
- Künefe: İnce tel kadayıf ve tuzsuz peynirle yapılan, şerbetle tatlandırılan bir tatlıdır 13.
- Oruk: Bulgur, kıyma ve baharatlarla yapılan bir tür köftedir 12.
- Katıklı Ekmek: İncecik açılmış hamurun üzerine çökelek, biber salçası ve baharat karışımı sürülerek fırında pişirilir 13.
- Kaytaz Böreği: Mayalı hamurun içine kıyma, soğan ve baharat karışımı koyularak hazırlanan bir börek türüdür 1.
- Sürk Çökeleği: Tuzlu çökelek peynirinin kırmızı biber ve baharatlarla yoğrulmasıyla hazırlanan bir mezedir 1.
- Biberli Ekmek: Mayalı hamurun üzerine biber salçası, çökelek ve baharat karışımı sürülerek fırında pişirilir 13.
- Humus: Nohut, tahin, limon suyu ve sarımsakla hazırlanan bir mezedir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: