Buradasın
Türkiye'nin en meşhur yöresel ürünleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en meşhur yöresel ürünlerinden bazıları şunlardır:
- Baklava 3. Gaziantep'in meşhur tatlısı, ince yufka, kaliteli Antep fıstığı ve sadeyağ ile hazırlanır 3.
- Kebap 3. Adana'nın simgesi haline gelen kebap, özel baharatlarla yoğrulan kuzu etinin şişlerde köz ateşinde pişirilmesiyle hazırlanır 3.
- Kuymak 3. Trabzon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağı ve Trabzon peyniriyle hazırlanır 3.
- Boyoz 3. İzmir'in kahvaltı kültürünün vazgeçilmezi olan boyoz, Sefarad Yahudileri'nin Türk mutfağına kazandırdığı bir lezzettir 3.
- Etli ekmek 1. Konya'nın meşhur etli ekmeği, incecik hamur üzerine serilen özel harcıyla yapılır 3.
- Künefe 3. Hatay mutfağının şanı dünyaya yayılan tatlısı künefe, tel kadayıf ve tuzsuz peyniriyle fark yaratır 3.
- Kaburga dolması 3. Mardin'in zengin mutfak kültürünü yansıtan kaburga dolması, özenle hazırlanan iç pilavın kaburga etinin içine doldurulmasıyla yapılır 3.
- Tava ciğeri 3. Edirne tava ciğeri, ince ince dilimlenmiş ve unlanmış dana ciğerinin kızartılmasıyla hazırlanır 3.
- İskender kebabı 3. 19. yüzyılda Bursa'da İskender Efendi tarafından yaratılan İskender kebabı, közlenmiş döner etinin üzerine dökülen tereyağı ve domates sosuyla, altına serilen pide ekmekleriyle eşsiz bir lezzet şöleni sunar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: