Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşıl, özellikle Doğu Anadolu mutfağında, başta Erzurum ve Kars yörelerinde sıkça pişirilen, halk arasında "yoğurtlu bulgur lapası" olarak da bilinen bir yemektir 12.
Malzemeleri:
Yapılışı:
- Derin bir tencereye yoğurt ve su alınıp tel çırpıcı ile iyice çırpılır 2.
- Üzerine pilavlık bulgur eklenir ve orta ateşte pişirilir 2.
- Yoğurt kesilmemesi için ilk 5-10 dakika sürekli karıştırılır 2.
- Bulgur yumuşayıp yoğurtlu karışım suyunu çekene kadar pişirilir 2.
- Eritilmiş tereyağı üzerine dökülerek servis edilir 2.
Haşıl, Kars, Sivas, Erzurum, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Yusufeli gibi Anadolu'nun çeşitli yörelerinde de yapılmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: