Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamurun üretim aşamaları, kullanılan yöntem ve ürünlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak ekmek üretiminde kullanılan hamur hazırlama yöntemleri beş ana kategoriye ayrılır:
- Mayalı hamurlar: Hamurun maya ile fermantasyona tabi tutulması 4.
- Özleştirilerek hazırlanan hamurlar: Özel bir sıvı ile yoğrulan hamurlar 4.
- Çırpılarak hazırlanan hamurlar: Hızlı çırpma işlemiyle hazırlanan hamurlar (genellikle kek yapımında kullanılır) 4.
- Pişirilerek hazırlanan hamurlar: Isıya maruz bırakılarak hazırlanan hamurlar (örneğin, kurabiyeler) 4.
- Kıyılarak hazırlanan hamurlar: Kesme veya kıyma işlemiyle hazırlanan hamurlar (bazı kurabiye çeşitleri) 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: