Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsinin kılçığını temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Balığı Hazırlama: Hamsiyi başı yukarıda olacak şekilde avucunuza alın ve baş kısmını elinizle ayırın 2.
- İç Temizleme: İşaret parmağınızı balığın gövdesine bastırarak kuyruğuna doğru indirerek içindeki kılçığı çıkarın 2.
- Kılçık Ayıklama: Tamamen koparmadan balığı ikiye ayırın ve orta kısımdaki kılçığı gövdeden kuyruğa doğru zarif hareketlerle çekin 2.
- Ek Yöntemler: Eğer kılçıklar zor çıkıyorsa, ince bir bıçak kullanarak sırt kısmından kılçıkları ayırabilirsiniz 5. Ayrıca, hamsileri sıcak suya daldırmak da kılçıkların daha kolay ayrılmasını sağlayabilir 5.
Temizleme işlemi sırasında tezgahınıza gazete kağıdı veya poşet sermek, etrafın batmasını önleyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: