Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneydoğu mutfağında bulunan bazı yemekler şunlardır:
- Kürt Mantısı: İnce yufkaların içine kıyma, soğan ve baharat doldurularak yapılan bir mantı çeşididir 1.
- Ayran Aşı: Bulgur, yoğurt ve su ile yapılan, üzerine tereyağı ve pul biber serpilen bir çorbadır 1.
- Düğün Pilavı: Pirinç, et, nohut ve baharatlarla yapılan, pişirildikten sonra üzerine tereyağı ve nar serpilen bir pilavdır 1.
- Ciğer Kavurma: Ciğer, soğan ve baharatlarla yapılan, tavada kavrulduktan sonra servis edilen bir yemektir 1.
- Kağıt Kebabı: Kuzu eti, soğan ve baharatlarla yapılan, etlerin kağıtlara sarılarak fırında pişirildiği özel bir yemektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: