Buradasın
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en meşhur yemeği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en meşhur yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Beyran Çorbası: Gaziantep'te sıkça tüketilen, kuzu eti ve bol baharatlarla hazırlanan bir çorbadır 23.
- Patlıcan Kebabı: Şanlıurfa'nın en meşhur yemeklerinden biri olup, patlıcan ve kıymadan oluşur 2.
- Nohut Dürüm: Gaziantep'te lavaşın içine nohut, limon ve maydanoz konularak yapılan bir sokak lezzetidir 12.
- Lebeni: Diyarbakır mutfağına ait, buğday, nohut ve yoğurttan yapılan bir çorbadır 12.
- İçli Köfte (İrok): Mardin yöresine özgü, kızartılarak servis edilen içli köftedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: