Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güllaç tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 200 g güllaç yaprağı 1
- 1 lt süt 1
- 1 su bardağı şeker 1
- 1/2 su bardağı çekilmiş fındık veya badem 1
- 1 yemek kaşığı gül suyu 1
- Bıçağın ucuyla öğütülmüş vanilya 1
- 2 diş damla sakızı 1
- Üzeri için antep fıstığı, nar taneleri, kiraz şekeri gibi süslemeler 1
Yapım Aşamaları:
- Sütü bir sos tenceresine alın, içine şeker, gül suyu, vanilya ve ezilip toz haline getirilmiş damla sakızını ekleyip karıştırın 1.
- Ocağa alıp orta hararetli ateşte kaynamasına müsaade etmeden ısıtın (buharı tütmeye başladığında ateşten alabilirsiniz) 1.
- Güllaç yapraklarının sığabileceği bir fırın kabına yaprakları kırarak dizin ve her sırada üzerlerine kepçe ile süt gezdirin 1.
- Yaprakların yarısını dizip ıslattıktan sonra üzerlerine fındık ve bademi serpin 1.
- Kalan yaprakları da aynı şekilde dizip ıslatın 1.
- En son kalan tüm sütü üzerine gezdirin 1.
- Üzerini örtüp 30 dk.-1 saat dinlendirin 1.
- İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: