Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güllaç tarifi için gerekli malzemeler:
- 12 yaprak güllaç 12;
- 1,5 litre süt 1;
- 2 su bardağı şeker 12;
- Çekilmiş ceviz 12;
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre) 1.
Güllaç tarifi yapılışı:
- Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun 14.
- Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın 14.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun 12.
- Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün 12.
- Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin 12.
- Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin 12.
- Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin 1.
- Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 12.
- Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz 12.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: