Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerbetin yapımı için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Yarım litre suyu tencereye koyup toz şekeri ekleyip kaynatın 2.
- 500 ml sütün içine gül suyu ve misk aromasını ilave edip karışımı ısıtın 2.
- Tatlıyı yapacağınız borcam veya tepsiye 1 adet güllaç yaprağını yerleştirin ve bir kepçe ılık süt ile ıslatın 2.
- Bu işlemleri tekrarlayarak 5 adet güllaç yaprağı için yapın 2.
- İlk 5 katın ardından dövülerek ufalanmış ceviz, fındık veya badem parçacıklarını yaprağın üstüne serpin 2.
- Kalan yaprakları koyarak aralarını süt ile ıslatmaya devam edin 2.
- Son olarak güllacı dilimleyip üzerine hazırladığınız şerbeti dökün 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: