En iyi güllaç yaprağı ve Antep fıstığı ile güllaç yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 paket güllaç yaprağı - 4 su bardağı ılık süt - 2 su bardağı toz şeker - 400 gr ince çekilmiş Antep fıstığı - 4 nar Hazırlanışı: 1. Süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. 2. Güllaç yapraklarını tek tek şekerli süte batırıp ıslatın. 3. Güllaç yapraklarını ikişer kat halinde bir tepsiye yayıp aralarını fıstık ve narla kaplayın. 4. Üzerini çekilmiş Antep fıstığı ve nar taneleriyle süsleyip buzdolabına alın. 5. Güllacı kare şeklinde dilimleyip servis yapın. Alternatif olarak, çilekli ve antep fıstıklı güllaç tarifi de şu şekilde yapılabilir: Malzemeler: - 200 g güllaç yaprağı - 1 lt süt - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı - 1 kase çilek - 1 yemek kaşığı gül suyu - Bıçağın ucuyla öğütülmüş vanilya - 2 diş damla sakızı Hazırlanışı: 1. Sütü bir sos tenceresine alın, içine şeker, gül suyu, vanilya ve ezilip toz haline getirilmiş damla sakızını ekleyip karıştırın. 2. Ocağa alıp orta hararetli ateşte kaynamasına müsaade etmeden ısıtın. 3. Güllaç yapraklarının sığabileceği bir fırın kabına yaprakların 1/3'ünü kırarak dizin ve her sırada üzerlerine kepçe ile süt gezdirin. 4. Üzerlerine Antep fıstığını serpin, kalan yaprakların yarısını da aynı şekilde dizip ıslatın. 5. Üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin, kalan yaprakları aynı şekilde dizip ıslatın. 6. Üzerini örtüp 30 dk.-1 saat dinlendirin. 7. Yarım dilimlenmiş çilekle süsleyerek servis yapın.