• Buradasın

    Güllacın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A traditional Turkish dessert plate holds delicate layers of güllaç soaked in sweet milk, topped with crushed walnuts, a sprinkle of pistachios, and a drizzle of rosewater, garnished with fresh pomegranate seeds and a dusting of cinnamon.
    Güllacın içine genellikle ceviz konur 123. Ayrıca, güllacın üzerine servis sırasında toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, nar taneleri, çilek, kiraz şekeri gibi malzemeler eklenebilir 123.
    Güllaç, tamamen damak zevkine göre çeşitlendirilebilen bir tatlıdır 4. Son yıllarda çikolata gibi farklı içeriklerle yapılan güllaçlar da ilgi çekmektedir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen with a copper pot of rose-scented milk simmering on a stove, delicate layers of güllaç leaves arranged in a ceramic dish, and a wooden spoon drizzling the sweetened milk over them, surrounded by bowls of crushed nuts and pomegranate seeds for garnish.

    Güllaç tarifi nasıl yapılır?

    Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.

    Güllaca hangi şerbet konur?

    Güllaca sütlü şerbet konur. Şerbetin yapımı için gerekli malzemeler: - 500 ml süt; - 250 gr toz şeker; - 20 ml gül suyu; - 2 gr misk aroması. Hazırlanışı: 1. Yarım litre suyu tencereye koyup toz şekeri ekleyip kaynatın. 2. 500 ml sütün içine gül suyu ve misk aromasını ilave edip karışımı ısıtın. 3. Tatlıyı yapacağınız borcam veya tepsiye 1 adet güllaç yaprağını yerleştirin ve bir kepçe ılık süt ile ıslatın. 4. Bu işlemleri tekrarlayarak 5 adet güllaç yaprağı için yapın. 5. İlk 5 katın ardından dövülerek ufalanmış ceviz, fındık veya badem parçacıklarını yaprağın üstüne serpin. 6. Kalan yaprakları koyarak aralarını süt ile ıslatmaya devam edin. 7. Son olarak güllacı dilimleyip üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.