• Buradasın

    Antep fıstıklı güllaç nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antep fıstıklı güllaç yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 lt süt 14;
    • 6 adet güllaç yaprağı 1;
    • 1 su bardağı toz şeker 14;
    • 1 su bardağı antep fıstığı ezmesi (toz haline getirilmiş) 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 4 kaşık gül suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Sütü, vanilyayı, gül suyunu ve şekeri bir tencerede ısıtın, çok kaynatmayın, ılık olması lazım 1.
    2. Tatlıyı yapacağınız borcama ya da tepsiye ilk güllaç tabakasını yerleştirin 1. Eğer tepsiniz küçükse güllaç tabakasını kırıp yerleştirebilirsiniz 1.
    3. İlk tabakadan sonra sütü döküp ıslatın ve üzerine antep fıstığı serpin 1.
    4. Güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın, her kata antep fıstığı serpin 1.
    5. Son katı da sütle ıslattıktan sonra dilediğiniz gibi antep fıstığı ile süsleyin 1.
    Antep fıstıklı güllaç tarifi farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
    Tarifin detaylı yapılışına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
    • nefisyemektarifleri.com 1;
    • lezzet.com.tr 2;
    • kevserinmutfagi.com 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Güllaç için hangi yufka kullanılır?

    Güllaç tatlısı için güllaç yaprağı kullanılır. Güllaç yaprağı, marketlerden paketler halinde temin edilebilir.

    Güllaçta en güzel fıstık hangisi?

    Güllaçta en güzel fıstık olarak Antep fıstığı tercih edilir. Güllaç süslemesi için ayrıca ceviz, fındık ve badem de kullanılabilir.

    Güllaç tarifi nasıl yapılır?

    Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.

    Antep fıstığı ile hangi tatlılar yapılır?

    Antep fıstığı ile yapılan bazı tatlılar şunlardır: Fıstıklı baklava. Katmer. Künefe. Şam tatlısı. Bülbül yuvası. Fıstıklı kaymaklı şöbiyet. Lokma. Fıstık sarma. Antep fıstıklı pasta. Bol çilekli, Antep fıstıklı tart. Ayrıca, Antep fıstıklı dondurma, Antep fıstıklı kurabiye, Antep fıstıklı sütlaç ve Antep fıstıklı revani gibi tatlılar da bulunmaktadır.

    Güllaç içine ne kadar süt konur?

    Güllaç yapımında 3 litre süt kullanılması önerilir.

    Antep fıstığı tatlısının içine ne konur?

    Antep fıstığı tatlısının içine konulan malzemeler, tatlı tarifine göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı Antep fıstığı tatlısı tarifleri ve iç malzemeleri: Antep Fıstığı Tatlısı. Antep Tatlısı. Antep Fıstıklı Tatlı. Ayrıca, Antep fıstıklı kadayıf tatlısı ve Antep fıstıklı baklava gibi tatlılarda da Antep fıstığı kullanılır.

    Antep fıstığı en çok hangi tatlıda kullanılır?

    Antep fıstığı en çok baklava ve şerbetli tatlılarda kullanılır. Antep fıstığı ile yapılan bazı tatlı örnekleri: Antep fıstıklı burma kadayıf; Antep fıstıklı pasta; Bol çilekli ve Antep fıstıklı tart; Antep fıstıklı ve çikolatalı muffin; Antep fıstıklı kurabiye.