Buradasın
Antep fıstıklı güllaç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı güllaç yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 lt süt 14;
- 6 adet güllaç yaprağı 1;
- 1 su bardağı toz şeker 14;
- 1 su bardağı antep fıstığı ezmesi (toz haline getirilmiş) 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 4 kaşık gül suyu 1.
Yapılışı:
- Sütü, vanilyayı, gül suyunu ve şekeri bir tencerede ısıtın, çok kaynatmayın, ılık olması lazım 1.
- Tatlıyı yapacağınız borcama ya da tepsiye ilk güllaç tabakasını yerleştirin 1. Eğer tepsiniz küçükse güllaç tabakasını kırıp yerleştirebilirsiniz 1.
- İlk tabakadan sonra sütü döküp ıslatın ve üzerine antep fıstığı serpin 1.
- Güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın, her kata antep fıstığı serpin 1.
- Son katı da sütle ıslattıktan sonra dilediğiniz gibi antep fıstığı ile süsleyin 1.
Antep fıstıklı güllaç tarifi farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
Tarifin detaylı yapılışına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: